Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 17:21

Ο. ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Οι αγώνες προηγούμενων δεκαετιών σβήστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ με μια μονοκονδυλιά.

Η εργατική Πρωτομαγιά ως σύμβολο αγώνων για τα εργασιακά δικαιώματα και την ισότητα,  σήμερα αποκτά ιδιαίτερο νόημα.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι βιώνουν τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης από την έκρηξη της ακρίβειας, που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιπρόσθετα η διευκόλυνση των απολύσεων, η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, η ουσιαστική αποδιάρθρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η ελαστική εργασία και οι  εργολαβικοί εργαζόμενοι που αναδεικύεται σε κυρίαρχο εργασιακό μοντέλο, οι απλήρωτες υπερωρίες και η ουσιαστική  κατάργηση του 8ώρου οδηγούν πλέον σε συνθήκες ασφυξίας και συμπίεσης.

Οι εργασιακοί και κοινωνικοί αγώνες που προηγούμενων δεκαετιών σβήστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ με μια μονοκονδυλιά. Σήμερα έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ενάντια στον εργασιακό Μεσαίωνα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών οικονομικών ελίτ και φτωχοποιεί τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου. 

Η επανακατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι ευθύνη όλων μας. Ο λαός μας αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια και ο τόπος μας πρέπει να προχωρήσει σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση στη βάση των κοινωνικών αναγκών και όχι του κέρδους. Αυτό απαιτεί μια δίκαιη αναδιανομή πλούτου που δεν θα εξαθλιώνει τις κοινωνίες αλλά θα τις σέβεται και θα τις υπηρετεί. 

Δίνουμε δυναμικό παρόν στους αγώνες των εργατών και με τη δύναμη του καθημερινού μας παραδείγματος στρατευόμαστε για την κατοχύρωση και διεύρυνση των εργασιακών  δικαιωμάτων, για τη  Ισότητα, για τη Δημοκρατία, για μια καλύτερη ζωή. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 17:24