Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 17:09

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ραγδαίες εξελίξεις στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

100303_syrizaΗ λαίλαπα του Μνημονίου την οποία υποστήριζαν και ακόμα προασπίζουν τα δύο κόμματα του δικομματισμού, οδήγησε πέρα από την σημαντική υποβάθμιση της οικονομικής ζωής του τόπου, στην μεγάλη υποβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας παροχής υγείας από μέρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε συνδυασμό με τις τρομακτικές ελλείψεις σε υλικό και φάρμακα είχαν σαν αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία των Νοσοκομείων σε πανελλήνιο επίπεδο. Και σαν να μην έφθανε αυτό ήρθε σαν επιστέγασμα και το κούρεμα των αποθεματικών των Νοσοκομείων με τελικό αποτέλεσμα την οικονομική αποδυνάμωση τους.

Την ίδια ώρα ο κ. Βενιζέλος σε μία ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί από ότι προεκλογικά μπαλκόνια εξαγγέλλει ότι κανείς Έλληνας ασφαλισμένος ή όχι δεν θα υπάρχει χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Την ίδια στιγμή λοιπόν ο άλλος υπηρέτης των επιταγών του μνημονίου υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος ξεδιάντροπα καιπροεκλογικά εξαγγέλλει το κλείσιμο του 20% των Νοσοκομείων της χώρας, γιατί δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση.

Οσον αφορά την περιοχή μας είναι σε όλους γνωστό ότι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο βρίσκεται σε κάθετη πτώση. Μειώνουν τα κρεβάτια του ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιούν διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου και δρομολογούν επέκταση με χρήματα του ΕΣΠΑ.

Τα σχέδια τους για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου ακολουθούν τον υπόλοιπο σχεδιασμό για την υγεία με συρρικνώνεις συγχωνεύσεις και εγκατάλειψη.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του νοσοκομείου αρχίζεις να συναντάς μόνο προβλήματα.

Το τελευταίο οκτάμηνο η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής είναι ελλειμματική και προβληματική καθόσον λειτουργεί με δύο ειδικούς γιατρούς με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της Παθολογικής αλλά και το Διαβητολογικό ιατρείο.

Είναι επίσης γνωστός και ο τρόπος λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με τα τόσα προβλήματα.

Ελλείψεις σε αναλώσιμα δυσχεραίνουν την λειτουργία των εργαστηρίων.

Είναι γνωστό, ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου βασίζεται στην υπερπροσπάθεια του προσωπικού ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού να διατηρήσει την παροχή υγείας σε αξιοπρεπή επίπεδα την ίδια στιγμή που οι αμοιβές τους μειώνονται καθημερινά δραματικά. Οι εργαζόμενοι βιώνουν μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες την βάρβαρη επιδρομή απέναντι στα εισοδήματά τους.

Είναι ώρα να αποφασίσει η κοινωνία.

Είναι ώρα να αντιδράσει και να απαιτήσει την βελτίωση της παροχής υγείας σε όλα τα επίπεδα.

Είναι ώρα να απαλλαγούμε από τα μνημονιακά μπαλώματα και να ανατρέψουμε κάθε προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι δημόσιο αγαθό και ανήκει στους Έλληνες πολίτες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 13:15