Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 08:15

Αντιδράσεις και απο την ΕΣΑμεΑ για την απόφαση της κυβέρνησης στην μη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών απο ιδιώτες γιατρούς

Ακούει κανείς στο υπουργείο Υγείας τους ανασφάλιστους χρόνια πάσχοντες;

Παρά τις συνεχείς πιέσεις, τις επιστολές και τις συναντήσεις, έως σήμερα δεν έχει δοθεί οριστική λύση για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας εάν τεθούν σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις του άρθρου 38 του Ν.4865/2021,οι οποίες αφορούν στην εφαρμογή της υποχρεωτικής συνταγογράφησης των ανασφάλιστων πολιτών μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών υγείας. Η ΕΣΑμεΑ και το αναπηρικό κίνημα θα επιμείνουν και επανέρχονται με νέα αυστηρή επιστολή – παρέμβαση στον υπουργό Υγείας Α. Πλεύρη.

Η ΕΣΑμεΑ έχει αναφερθεί πάμπολλες φορές κινδύνους στους οποίους θα εκτεθούν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας σε περίπτωση που δεν εξαιρεθούν από αυτή τη ρύθμιση.
Ειδικά για τους νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση, λόγω COVID 19 σε ιδιωτικές δομές, οι συνέπειες για την υγεία τους θα είναι τραγικές, διότι θα αναγκαστούν να περιφέρονται στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτέλεσμα την αύξηση της νοσηρότητας του COVID 19 και των επιπλοκών του, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.
Επειδή έως σήμερα δεν έχει δοθεί οριστική λύση σε αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα και λαμβάνοντας υπόψη ότι σε μερικές ημέρες λήγει και η παράταση που έχει δοθεί, τονίζεται για ακόμη μία φορά την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για την εξαίρεση των χρονίως πασχόντων από το άρθρο 38 του ν.4865/2021, για την ισότιμη πρόσβασή τους, όπως και πρότινος σε ιδιωτικά θεραπευτήρια αλλά και ιδιώτες ιατρούς για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού τους και την εκτέλεση του συνόλου των συνταγών τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 08:19