Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 11:17

Τρία ή έξι γεύματα την ημέρα;

proiontaΚατά την παιδική μας ηλικία, οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε να μας λένε ότι δεν πρέπει να τρώμε ανάμεσα ... στα γεύματα, για να «μην μας κοπεί η όρεξη». Έτσι τα τρία γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο) αποτελούσαν και αποτελούν τρόπο ζωής.
Μία νέα θεωρία έρχεται στο προσκήνιο για να καταρρίψει τον μύθο των τριών γευμάτων μέσα στην ημέρα, η θεωρία των έξι (μικρών και συχνών) γευμάτων.


Ας δούμε μερικά από τα οφέλη των έξι γευμάτων της ημέρας.

Διατήρηση του βασικού μεταβολισμού σε υψηλά επίπεδα: Η μεγάλη χρονική διάρκεια μεταξύ των γευμάτων, εκλαμβάνεται σαν απειλή από τον οργανισμό, θεωρώντας ότι θα του λείψει η τροφή-καύσιμο με αποτέλεσμα να μην καίει το αποθηκευμένο λίπος.
Σωστή λειτουργία του οργανισμού: Τα συχνά γεύματα διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μας σταθερά, χωρίς ανεπιθύμητα σκαμπανεβάσματα.
Απώλεια ή διατήρηση βάρους: Έρευνα έχει δείξει ότι τα συχνά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο βοηθούν στην διατήρηση και στο χάσιμο του βάρους, αλλά και στη μείωση του σωματικού λίπους, διότι η κατανάλωση υγιεινών και χαμηλών σε λιπαρά μικρών γευμάτων, μειώνει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, καθώς ελαττώνει την πείνα.
Μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα: Έρευνα έδειξε ότι τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, σε άτομα που έτρωγαν πέντε ή περισσότερα μικρά γεύματα την ημέρα, ήταν περίπου 5% χαμηλότερα, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν μόνο 1 ή 2 φορές, ανεξάρτητα από το ποσό των θερμίδων που λάμβαναν.

Μερικές ακόμα συμβουλές:

-Προγραμματίζουμε τα μικρογεύματά μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν αφήσουμε το στομάχι μας άδειο για πολλές ώρες, το πιο πιθανό είναι να καταλήξουμε με ένα πολύ ανθυγιεινό σνακ ή να φάμε περισσότερο από το κανονικό.
-Οργανώστε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας με υγιεινά σνακ και τρόφιμα. Εάν γνωρίζετε ότι θα είστε εκτός σπιτιού, πάρτε τα μαζί σας.
-Μην καταναλώνετε τα σνακ σαν υποκατάστατα των κύριων γευμάτων. Μοιράστε τα μέσα στην ημέρα.
-Προσέξτε τα σνακ που διαλέγετε να περιέχουν στοιχεία όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
-Η ποικιλία είναι το κλειδί συστατικών για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Πηγή: mednutrition.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 11:20