Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 16:30

Ο Ηλίας Μόσιαλος προειδοποιεί: "Οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδώσουν τον κορονοϊό"

"Οι εμβολιασμένοι είναι πιθανό να μεταδώσουν τον κορονοϊό", ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στον "ΣΚΑΪ 100,3", ο Ηλίας Μόσιαλος εξήγησε πως όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο αποκτούν ανοσία. Αυτό σημαίνει ότι ο κορονοιός θα επιτίθεται, ωστόσο ο εμβολιασμένος είναι προστατευμένος από έντονα συμπτώματα, αναπνευστικά προβλήματα και πως ιό δεν θα "χτυπήσει" τα όργανά του.

 

Ωστόσο όπως διευκρίνισε, ένα μικρό ποσοστό του ιού μπορεί να παραμείνει στο ανώτερο αναπνευστικό. "Η μικρή αυτή ποσότητα του ιού μπορεί να βρίσκεται στη μύτη ή το στόμα του εμβολιασμένου και εάν βήξει ή μιλήσει χωρίς μάσκα, μπορεί να μεταφερθεί ο ιός", τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, τα εμβόλια των εταιριών Pfizer, Moderna, AstraZeneca που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κυκλοφορία, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες περιορίζουν έως 90% τη μετάδοση αυτή. "Ωστόσο ένας ή δύο στους δέκα μπορεί να συνεχίσουν να μεταδίδουν", υπογράμμισε, προσθέτοντας πως "αν είστε δυο εμβολιασμένοι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ο ένας δεν είναι, πρέπει να προσέχετε".

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 16:41