Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 21:22

508 τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο Στα ύψη και πάλι τα κρούσματα σε Κοζάνη και Καστοριά

Σε 508 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24.450,

εκ των οποίων το 55,6% άνδρες. Οι 3.454 (14,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.893 (40,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 81 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 24 (29,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95,1% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 255 ασθενείς. 
Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα, 184 (37,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πώς κατανέμονται τα 508 νέα κρούσματα

Από τα 508 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές:

Αναλυτικότερα:

- 12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- 6 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.

- 490 είναι εγχώρια κρούσματα,

Συγκεκριμένα:

- 227 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής

- 63 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας

- 7 κρούσματα από Π.Ε. Αχαΐας

- 5 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου

- 2 κρούσματα από Π.Ε. Εύβοιας

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Ηλείας

- 3 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας

- 5 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Θεσπρωτίας

- 31 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων

- 5 κρούσματα από Π.Ε. Καβάλας

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Καλύμνου

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Καρδίτσας

- 20 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς

- 5 κρούσματα από Π.Ε. Κέρκυρας

- 24 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Κορινθίας

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Κω

- 14 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας

- 2 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Λήμνου

- 8 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας

- 3 κρούσματα από Π.Ε. Μεσσηνίας

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Μήλου

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Μυκόνου

- 3 κρούσματα από Π.Ε. Νάξου

- 4 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Πρεβέζης

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Ρεθύμνου

- 2 κρούσματα από Π.Ε. Ροδόπης

- 9 κρούσματα από Π.Ε. Ρόδου

- 8 κρούσματα από Π.Ε. Σερρών

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Σποράδων

- 5 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Φλώρινας

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Φωκίδας

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Χαλκιδικής

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Χανίων

- 3 κρούσματα από Π.Ε. Χίου

-15 κρούσματα υπό διερεύνηση

Ν. Χαρδαλιάς: Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας. Η κατάσταση στα Γιάννενα είναι εξαιρετικά κρίσιμη

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση, όμως με μεγάλη πίεση, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα. «Ναι μεν η Ελλάδα δείχνει μια σταθερότητα, η σταθερότητα αυτή όμως είναι εξαιρετικά εύθραυστη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και σημείωσε ότι όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να εφησυχάσουμε, να επαναπαυτούμε, γιατί τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν.

Περαιτέρω επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας, σε μια επικίνδυνη φάση της πανδημίας και προσέθεσε ότι η ενεργοποίηση του επιπέδου του συναγερμού 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα σε όλη τη χώρα.

Επισήμανε ότι το αυξημένο ιϊκό φορτίο που παρατηρείται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4.

Απηύθυνε ισχυρότατη σύσταση στους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης για αποφυγή όλων των περιττών μετακινήσεων και κατά γράμμα τήρηση των μέτρων.

Απαντώντας σε ερωτήματα που διατυπώνονται σε ό,τι αφορά τη λήψη περαιτέρω μέτρων στα σχολεία στην περιοχή της Κοζάνης, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η εκ περιτροπής λειτουργία προβλέπεται στο επίπεδο συναγερμού 4 όταν υπάρχουν συρροές εντός των σχολείων. Στην Κοζάνη από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν εντοπιστεί συνολικά 20 κρούσματα στη σχολική κοινότητα, από τα οποία 4 είναι εκπαιδευτικοί, 15 μαθητές και ένα αφορά σε λοιπό σχολικό προσωπικό και σε καμία περίπτωση δεν έχει υπάρξει συρροή εντός σχολικής μονάδας και δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων στην Κοζάνη.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αύριο θα μεταβεί με τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Κοζάνης, όπου θα συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη της περιοχής και τους 4 δημάρχους.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στα Γιάννενα, όπου θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και του συνεργάτες του. Τόνισε πως και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και της περιοχής της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 21:26