Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 14:37

Μιχ. Παπαδόπουλος: "Να ανακαλέσει ο Υπουργός την απόφαση μείωσης κλινών του Μποδοσακείου"

papadopoulos_mixalis_NDΤις τελευταίες μέρες ακούγονται δημόσια διάφορες τοποθετήσεις θεσμικών και μη φορέων, σχετικά με την άστοχη ενέργεια της κυβέρνησης, να εξισώσει δεδομένα και προϋποθέσεις, με τελικά αδικημένο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία, όλων εκείνων θεσμικών και μη επίσης, που αποφεύγουν να τοποθετηθούν ευθέως και δημόσια για το θέμα ή προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες.

Επειδή ποτέ δεν ανήκα στην τελευταία κατηγορία ανθρώπων, ούτε έμαθα να κάνω τον ισορροπιστή θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα της Δημάρχου Εορδαίας κας. Παρασκευή Βρυζίδου, συμμετείχα σε κρίσιμη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθώ για την παρουσία μου, όταν ήταν επιβεβλημένη και κατά τη γνώμη μου υποχρεωτική.

Στη συνάντηση αυτή, τέθηκε το ζήτημα της παραμονής τη Ουρολογικής και Καρδιολογικής Κλινικής στο Μποδοσάκειο, κάτι για το οποίο ο κ. Λοβέρδος ήταν ιδιαίτερα θετικός. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε για την παράταση του χρόνου άσκησης των ειδικευόμενων γιατρών στη Νεφρολογική και Καρδιολογική Κλινική, έτσι ώστε αυτό να αποτελεί κίνητρο για την παρουσία περισσότερων γιατρών στο νοσοκομείο. Στο μείζον θέμα της διοίκησης ο κ. Λοβέρδος ζήτησε χρόνο προκειμένου να έχει τις απόψεις και των άλλων συναδέλφων Βουλευτών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Η περίεργη και ακατανόητη ενέργεια του Υπουργείου να παραβιάσει – μειώνοντας τις κλίνες του Μποδοσάκειου - τα κριτήρια του νόμου, μόνο προκλητική μπορεί να θεωρηθεί για το σύνολο των πολιτών που εξυπηρετούνται από το Μποδοσάκειο

Καλώ τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο να ανακαλέσει την απόφαση μείωσης των κλινών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση που έχει εξαγγείλει βάση των κριτηρίων του σχετικού νόμου.

Εμείς θέλουμε και το Μποδοσάκειο και το Μαμάτσειο Νοσοκομείο να αναβαθμίζονται διαρκώς, να ενισχύονται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να βελτιώνεται και να αυξάνεται η παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.

Δηλώνω αρωγός και συμμέτοχος στις αποφάσεις του Δήμου Εορδαίας και των θεσμικών φορέων της περιοχής, ζητώντας όμως, να επικρατήσει σύνεση και λογική και να αποφευχθούν ενέργειες που ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο.

Μιχάλης Παπαδόπουλος

Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Κοζάνης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 15:33