Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 19:38

Ημερήσια αναφορά COVID-19 Σάββατο 4 Απριλίου στα πέντε νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με την ημερήσια αναφορά  COVID-19 της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας από τα πέντε Νοσοκομεία

της εστάλησαν μέχρι σήμερα 660 δείγματα, από τα οποία τα 114 βρέθηκαν θετικά και 466 αρνητικά. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 15 θάνατοι.  

Πιο συγκεκριμένα:

Το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης έκανε 18 νέες δειγματοληψίες. Από των προηγούμενων ημερών προέκυψαν 6 θετικά αποτέλεσμα και 7 αρνητικά. Σε αναμονή αποτελεσμάτων έχουμε 5 δείγματα ενώ έγιναν 2 νέες εισαγωγές ύποπτων κρουσμάτων. Τέλος υπήρξε  ένας θάνατος μιας 85χρονης από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης.  

Στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαϊδας  ελήφθησαν 9 νέα δείγματα για διερεύνηση. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν 3 θετικά και 10 αρνητικά δείγματα.

Έντεκα περιστατικά βρίσκονται σε αναμονή αποτελεσμάτων. Δεκαεπτά άτομα είναι σε νοσηλεία σε απλούς θαλάμους και άλλα  δύο νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ένα άτομο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Υπήρξε ένας θάνατος.

Στο νοσοκομείο Καστοριάς ελήφθησαν 15 δείγματα για έλεγχο. Τα 10 από αυτά αφορούν το προσωπικό του Νοσοκομείου και πέντε 5 αφορούν πολίτες. Από προηγούμενη δειγματοληψία προέκυψε ένα θετικό. Συνολικά από την αρχή της κρίσης έχουμε 60 θετικά κρούσματα κορονοϊού. Τρείς νοσηλευόμενοι πήραν σήμερα εξιτήριο για κατ’ οίκον νοσηλεία. Ένας γιατρός αποθεραπεύτηκε μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά δείγματα και θεωρείται υγιής.

Στο νοσοκομείο Φλώρινας υπάρχει ένα μόνο νέο ύποπτο κρούσμα σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Στο νοσοκομείο Γρεβενών 5 νέα δείγματα εστάλησαν σε εργαστήρια αναλύσεων. Από παλαιότερες δειγματοληψίες, 4 δείγματα βγήκαν αρνητικά. Έτσι ανεβαίνει το σύνολο των αρνητικών δειγμάτων και από 43 στα 47. Σε αναμονή για αποτελέσματα σε 6 δείγματα. Από τα 2 χθεσινά ύποπτα το ένα βγήκε αρνητικό και έφυγε από τον θάλαμο COVID-19. Στον θάλαμο έμεινε 1 από προηγούμενη μέρα, μαζί με ακόμη 3 που προστέθηκαν σήμερα. Τα αποτελέσματα για τα τρία  ύποπτα που ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό βγήκαν σήμερα αρνητικά ενώ ένα νέο ύποπτο τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 

Τέλος ένας ασθενής που θεωρείται ύποπτο περιστατικό μεταφέρθηκε διασωληνομένος, από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 19:46