Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 11:31

Η δύναμη των δημητριακών


stariΠρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες έδειξαν ότι η συστηματική κατανάλωση αναποφλοίωτων δημητριακών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και ...
ορισμένων τύπων καρκίνου κατά 30%.

Στα ίδια συμπεράσματα κατέληξε ..

το διεθνές συμπόσιο με θέμα «Δημητριακά ολικής αλέσεως και υγεία», που πραγματοποιήθηκε στη Φιλανδία. Από τα επεξεργασμένα δημητριακά αφαιρείται ο φλοιός, στον οποίο βρίσκονται όμως οι μεγαλύτερες ποσότητες των θρεπτικών και προστατευτικών στοιχείων που περιέχουν: βιταμίνη Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Επιπλέον, τα αναποφλοίωτα δημητριακά περιέχουν πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και φυτοοιστρογόνα (στα οποία αποδίδονται καρδιοπροστατευτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες).

Η βιταμίνη Ε μπορεί να μειώσει τη βαρύτητα της επώδυνης περιόδου καθώς και την απώλεια αίματος σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην British journal of Obstetrics and Gynaecology.

Μην ξεχνάτε το κριθάρι

Περιέχει χαλκό, ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο για το κολλαγόνο και την ελαστίνη, που διασφαλίζουν την ελαστικότητα του δέρματος, και μεγάλες ποσότητες σεληνίου, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που προστατεύει από τη γήρανση και τις εκφυλιστικές ασθένειες μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου (διάρροια και δυσκοιλιότητα).

Πηγή: myworld.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 11:37