Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 10:37

Γ. Χιωτίδης: "Η δημιουργία αυτοδύναμου Ογκολογικού τμήματος στο Μποδοσάκειο, είναι στους άμεσους στόχους της διοίκησης του νοσοκομείου"

«Την άμεση στελέχωση με έναν ακόμη Ογκολόγο γιατρό της μονάδας Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας», ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας. 

Στην επιστολή τους εκτός από την κάλυψη  της κενής θέσης επικουρικού  Ογκολόγου, ζητούν να  προχωρήσουν  οι διαδικασίες  «για  την μετατροπή και αναβάθμιση  της μονάδας  Χημειοθεραπείας σε   Ογκολογική Κλινική» και που θα φιλοξενηθεί στους υπερσύγχρονους  χώρους  του Νοσοκομείου   που είναι σχεδόν έτοιμοι και θα παραδοθούν προς χρήση τους επόμενους μήνες. Παράλληλα ενημερώνουν το πρωθυπουργικό γραφείο ότι έχει υπάρξει ανάλογη επικοινωνία στο παρελθόν με τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας.

Ο διοικητής των νοσοκομείων Μαμάτσειου –Μποδοσάκειου Γιώργος Χιωτίδης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ εξήγησε ότι το προσεχές διάστημα θα προκηρυχθεί εκ νέου η μια θέση Ογκολόγου που κατέστη άγονος από τον διαγωνισμό του 2018, ενώ στους άμεσους στόχους της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος περιλαμβάνεται η αναβάθμιση της μονάδας Χημειοθεραπείας σε Ογκολογικό τμήμα με προοπτική να λειτουργεί με τέσσερις γιατρούς κι έναν επικεφαλή του τμήματος. Σε αυτή την προοπτική, όπως εξήγησε, θα υπάρχει άμεση σύνδεση με το Θεαγένειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου το τελευταίο θα στηρίζει και θα επικουρεί επιστημονικά την λειτουργία του.

Ο κ. Χιωτίδης ανέφερε ότι η μονάδα Χημειοθεραπείας λειτουργεί με μια γιατρό και τελευταία περιλαμβάνει στο πρόγραμμα θεραπειών της και τις  αιματολογικές παθήσεις. Διευκρίνισε δε ότι από το 2013 που ιδρύθηκε η μονάδα ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται για τις θεραπείες τους έχει πολλαπλασιαστεί με αλματώδη ρυθμό ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο 1500 καρκινοπαθείς  πέρασαν από την μονάδα  χημειοθεραπείας του νοσοκομείου.   Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να καλυφθεί άμεσα η θέση του Ογκολόγου γιατρού που θα προκηρυχθεί από το υπουργείο. 

Τους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί η επέκταση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου που κόστισε περί τα 10 εκ € και σύμφωνα με τον Γιώργο Χιωτίδη  στο μεγαλύτερο μέρος των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της  θα φιλοξενεί το Ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

σπυρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 10:41