Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 11:08

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει εθνικό αρχείο νεοπλασιών


kasapidisΤην ανάγκη δημιουργίας εθνικού αρχείου νεοπλασιών επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής του Νομού Γιώργος Κασαπίδης.
Σύμφωνα με οργανώσεις γιατρών και καρκινοπαθών της χώρας η δημιουργία αρχείου νεοπλασιών αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο της επιστημονικής κοινότητας ..

όσο και των συλλόγων των ασθενών.
Η χρήση του αρχείου κρίνεται σημαντικότατη όχι μόνον για την καταγραφή των περιστατικών αλλά και για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το σχεδιασμό και αξιολόγηση των πολιτικών υγείας για τη συγκεκριμένη ασθένεια.
Η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα δημιουργίας εθνικού αρχείου νεοπλασιών επισημαίνεται και από τους συλλόγους καρκινοπαθών Κοζάνης και Εορδαίας σε συνεργασία με τους οποίους ο κ. Κασαπίδης διατύπωσε την ερώτηση.
Όπως επισημαίνει ο βουλευτής του νομού ιδιαίτερα για το Ν. Κοζάνης αλλά και για άλλες περιοχές που επιβαρύνονται περιβαλλοντικά από ρυπογόνες ανθρώπινες δραστηριότητες το αρχείο νεοπλασιών θα αποτελέσει και χρήσιμο εργαλείο για την ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος και του τιμήματος που πληρώνουν οι κάτοικοι με την υγεία τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 11:11