Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 09:30

Καταγγελίες του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας για φαινόμενα παραδιοίκησης στο νοσοκομείο. Χαρακτηρίζει την απομακρυνσή του ως "πολιτική δίωξη"

Τους λόγους και τα γεγονότα, καθώς και το παρασκήνιο, που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας, παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Κοτοπούλης, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη».

Κυρίες και Κύριοι σας ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση σας Στην  πρόσκληση μου για την συνέντευξη τύπου.

Όπως γνωρίζετε αποπέμφθηκα από Διοικητής του ΓΝΦ στις 20-07-2017

και μάλιστα το πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο.

Σήμερα θα βγουν στο φως οι πραγματικοί λόγοι της απομάκρυνσης μου.

Επιτρέψτε μου να οργανώσω την συζήτηση μας σήμερα με αφορμή ένα κατάπτυστο δημοσίευμα σε εφημερίδα και διαδικτυακή γειτονικού Νομού.

Εκεί εξετάζονται τα αίτια και το χρονικό της αποπομπής μου με τρόπο απόλυτα χυδαίο και δυσφημιστικό μια και ο δημοσιογράφος μου αποδίδει και δόλο («με πρόθεση να συγκαλύψει την ΕΔΕ») σχολιάζοντας την ΕΔΕ της Παιδιατρικής Κλινικής.

Καταρχήν η πρόσληψη μου τον Μάϊο του 2016 συνοδεύτηκε από διθυραμβικές κριτικές για την υπεροχή του βιογραφικού μου έναντι των άλλων συνυποψήφιων, (οι οποίοι ήσαν εξαιρετικοί επίσης) και επιλέχθηκα βάσει της επίσημης θέσης του ΣΥΡΙΖΑ αξιοκρατικά και με κριτήρια κάθε άλλο παρά πολιτικά.

Ένα χρόνο λοιπόν μετά παύομαι επειδή όπως είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ Φλώρινας, στον αέρα, ο τοπικός Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Γεωργίου, «δεν ασχολήθηκα με το Αναπτυξιακό συνέδριο(δεν παρευρέθηκα ενώ ήταν ο Πρωθυπουργός εκεί και σχολιάστηκε δυσμενώς από τους προϊσταμένους μου) και προτίμησα να ασχοληθώ με τα προβλήματα του Νοσοκομείου»

Ο ίδιος άνθρωπος, στην ίδια συνέντευξη ισχυρίζεται ότι δεν «διώκεται πολιτικά ο κος Κοτοπούλης» και 3 ώρες μετά μαθαίνω από το διαδίκτυο ότι παύομαι!!!

Και μάλιστα για να μην φανεί πολιτική η δίωξη αρνήθηκε ότι παρευρίσκεται στο ΔΣ του  νοσοκομείου ως ΠΟΛΙΤΙΚΑ διορισμένο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Για να μην σχολιάσω το γεγονός ότι το πολιτικά διορισμένο στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αγνοούσε την ύπαρξη του Σωματείου των Νεφροπαθών ενώ ο μόνος λόγος που βρίσκεται εκεί είναι για να αφουγκράζεται τα προβλήματα των  ατυχούντων συμπολιτών μας, και ούτε καν τους δέχθηκε να τους ακούσει.

Ή ότι απαξίωσε πλήρως-αρνούμενος να συνομιλήσει δημόσια με έναν καθόλα άξιο γιατρό που κρατά μόνος του ένα ολόκληρο τμήμα ανοιχτό επί 7 και πλέον έτη.

Ο ίδιος άνθρωπος (ο κ. Γεωργίου Παύλος) όταν παρουσίασα καταγγελία για σοβαρά περιστατικά στο ΔΣ, για φερόμενο χρηματισμό και διαφθορά, με κατηγόρησε έξαλλος ότι «εδώ δεν ήρθα να κάνω διαχείριση νοσοκομείου αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΗ»!!!! και απείλησε με παραίτηση.

Η δίωξη μου, Κυρίες και Κύριοι λοιπόν, είναι ξεκάθαρα πολιτική.

Γιατί; Ποιοί είναι οι λόγοι;

Εξηγούμαι λοιπόν,

Αναφέρθηκε ότι ευθύνομαι για

σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο, σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ:

 • Δημιουργήθηκε λίστα χειρουργείων
 • Δημιουργήθηκε Γραφείο δικαιωμάτων πολιτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας
 • Ξεκίνησαν θεραπευτικά πρωτόκολλα και ενεργοποιήθηκαν επιτροπές που είχαν ατονήσει
 • Αποδεσμεύθηκε νοσηλευτικό προσωπικό αναξιοποίητο σε μη μάχιμες θέσεις και ξαναμπήκε στην κλινική νοσηλευτική
 • Ξεκίνησαν προτάσεις για ενεργοποίηση νοσηλευτικής βοήθειας κατ οίκον σε ασθενείς μη δυνάμενους να προσέλθουν στο νοσοκομείο για να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες μας
 • Ενεργοποιήθηκε επιτροπή εσωτερικού ελέγχου μηχανισμού λειτουργίας και θεραπευτικών πρωτοκόλλων ( από μένα και τον Δ/ντή ΙΥ, που υποδηλώνει συνεργασία άψογη)
 • Για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού υποβλήθηκαν προτάσεις 196.00- ευρώ Π/Υ, και 1.000.000 για ιατρικό εξοπλισμό
 • Εκσυγχρονισμός διαβητολογικού ιατρείου, τηλεϊατρική, διασύνδεση 3 νοσοκομείων , Ιntereg ( Θεσσαλονίκη-ΓΝΦ-FYROM)
 • Πλήρης μηχανογράφηση, υλοποίηση ηλεκτρονικής σελίδας νοσοκομείου (ανύπαρκτης ως τότε) και
 • ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ : Ηλεκτρονική διαχείριση έρευνας αγοράς για την υποστήριξκη διαδικασιών του γραφείου προμηθειών
 • Σημαντική βελτίωση του τμήματος πληροφορικής με μια επιτυχημένη συλλογική διαπραγμάτευση μαζί με τα άλλα νοσοκομεία της Δ Μακεδονίας αντιμετώπιση και επίλυση σοβαρών θεμάτων

Επίσης ότι εμφάνισα διοικητική ανεπάρκεια

 • Μονάδα Τεχνητού Νεφρού: 2008 κόντεψε να κλείσε με πανελλαδική δυσφήμιση: κόντρα νοσηλευτών-ιατρού Χατζηκωνσταντίνου, 2015: ανώνυμη επιστολή δυσφημεί πανελλαδικά την ΜΤΝ και ανοίγει τεράστιο χάσμα στις σχέσεις νοσηλευτών-ιατρού Βασιλείου, 2016 και 2017: βγαίνουν στο ραδιόφωνο οι Νεφροπαθείς και ανακοινώνουν την ευχαρίστηση τους για τις υψηλές ποιοτικές υπηρεσίας υγείας που απολαμβάνουν και το άριστο κλίμα συνεργασίας ιατρού-νοσηλευτικού προσωπικού.

Δέχομαι έγγραφο από την Προϊσταμένη ΜΤΝ, κα Στάϊου, που αποδεικνύει το άριστο κλίμα.

 Οι νοσηλεύτριες εκδηλώνουν στην Διευθύνουσα τους την πρόθεση να παραμείνουν ΟΛΕΣ στην ΜΤΝ αποσύροντας τις αιτήσεις για αποχώρηση.

Αν έχει η Βασιλείου διοικητική ανεπάρκεια όπως την κατηγορεί ο κ. Κοσκοσάς και εγώ, όπως επίσης με κατηγορεί ο ίδιος, ΜΑΓΙΚΑ έστρωσε η Μονάδα;;;;;

Ποιοι είναι αυτοί που ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ σε παραιτήσεις ;;;;Με ποιανού την κάλυψη, προστασία, δύναμη ωθούν καθόλα νόμιμα διορισμένους ιατρούς σε παραίτηση…;;;;;;;;;;

Ενεργοποίησα νοσηλευτή με 23χρονη εμπειρία στην αιμοκάθαρση που ήταν σε αχρηστία στο τηλεφωνείο !!!!!!! Πρώτη φορά δουλεύουν με πρωτόκολλα και υπάρχει ικανό προσωπικό. Ενώ η κα Τόϊτου ισχυρίζονταν επί Διευθύνσεως της ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ήθελε να παει στην ΜΤΝ τώρα υπάρχουν 13 νοσηλευτές !!!!!!!!!!! Γίνεται χαμός από νοσηλεύτριες που επιθυμούν να εργαστούν στην μονάδα αιμοκάθαρσης !!!!!!!!

Υποπτεύομαι πως θα προσπαθήσουν να πάνε τον Τσαρσιταλίδη πάλι στο τηλεφωνείο για λόγους προσωπικής αντεκδίκησης και να μετακινήσουν εκβιαστικά την κα Στάϊου Μαρία που ασκεί με μεγάλη επιτυχία  τα νοσηλευτικά καθήκοντα ουσιαστικά υπεύθυνης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

 • Παιδιατρική- Μαιευτική : Καταφέρνω και πείθω τον Τσινέκε, με οργανική θέση το νοσοκομείο Φλώρινας, να έρθει να καλύψει τις 12 ημέρες κενές του Μαιευτικού με την δέσμευση την γραπτή του Παιδιάτρου να εφημερεύει για την ασφάλεια των Μαιευτικών. Με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Νομού. Δέχομαι λυσσαλέα επίθεση από τον κ. Κοσκοσά με διάφορες σοφιστείες και νομικίστικα επιχείρηματα, απειλεί με λεκτική και σωματική βία ειδικευόμενη ιατρό, υβρίζει τον Τσινέκε Ρόναλντ, συνάδελφο του ως ως «άχρηστο τεμπέλη» (υπάρχουν μαρτυρίες για όλα αυτά) και έρχεται ο Κίρκος να μου πει να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Κοσκοσά για να μην απολυθώ!!!!!!!!!
 • Χειρουργική : Γνωστή στον Κίρκο η κατάσταση για 5 μήνες τουλάχιστον (το είπε ξεκάθαρα στην ΕΡΑ Φλώρινας η δημοσιογράφος που του είχε πάρει συνέντευξη τον Δεκέμβριο του 2016 στον αέρα ΚΑΙ ΔΕΝ το αρνήθηκε ο κος Κίρκος!!!)
 • Αιμοδοσία : Πραγματοποίηση ημερίδας με μεγάλη επιτυχία για την ευαισθητοποίηση σε θέματα δωρεάς μυελού των οστών ενεργοποίηση Επιτροπής Μεταγγίσεων άμεσα σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου
 • Παθολογική : η άριστη συνεργασία μου με τους ιατρούς τους οδήγησε να υπερβούν εαυτόν κάνοντας παραπάνω εφημερίες για την κάλυψη του Νομού. Έβγαλαν το έγγραφο μαζί με καρδιολόγους για να ενεργοποιήσουν τους ιθύνοντες που κώφευαν (3Η ΥΠΕ ) στις απεγνωσμένες εκκλήσεις μου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Νομού. Όμως ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ μια μέρα την Παθολογική όπως έγινε σε άλλους Νομούς. Και ο Κίρκος απέσπασε τον 4ο ιατρό στην Πτολεμαίδα αυθαίρετα. Χωρίς καν να με ρωτήσει.
 • Καρδιολογική : Άψογη εξυπηρέτηση πολιτών και υποδειγματική λειτουργία
 • Ήρθε χειρουργός ορθοπεδικός που πραγματοποιεί χειρουργεία
 • Άνοιξε γραφείο ψυχολόγου
 • Ήρθε φαρμακοποιός και βοηθός φαρμακοποιού
 • Αναβάθμιση χώρου και λειτουργίας φυσιοθεραπευτηρίου
 • Σύμβαση προληπτικής εξέτασης για το προσωπικό της ΔΕΗ …με πολλές και ποικίλες αντιδράσεις να μην την υπογράψω.

Η διοικητική μου ανεπάρκεια, Κυρίες και Κύριοι συνεχίζεται…..

Το ΚΕΦΙΑΠ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ήταν μια νεκρή μονάδα με 3 παροπλισμένους ασθενείς τα 4 τελευταία χρόνια και ήρθε φυσίατρος, και σήμερα λειτουργέι με 15 νοσηλευόμενους , δέχεται εξωτερικά περιστατικά και δρομολογήθηκε η διασύνδεση του με πληροφοριακό σύστημα ώστε να εισπράττονται τα νοσήλεια το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Με κατηγορούν για «διαιρετική» τακτική απέναντι στους γιατρούς , είναι αστείο γιατί δεκάδες ΕΔΕ και μηνύσεις καταγράφουν βαθιά διαταραγμένες σχέσεις σχεδόν σε όλα τα τμήματα και ειδικά στην Μαιευτική, Αναισθησιολογικό αλλά και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εδώ και δεκαετίες ( 2 ΕΔΕ στην Γυναικολογική/Μαιευτική, 3 ΕΔΕ στην ΜΤΝ, ) και ΚΑΜΙΑ ΕΔΕ στα τμήματα που θα έπρεπε ( πχ στο Αναισθησιολογικό για τα αμειβόμενα μαθήματα σε μαθήτριες Λυκείου)

Ας βγουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι να μιλήσουν για το αν υπήρχε διαιρετική η ενωτική από μέρους μου τακτική.

Τους προκαλώ να βγουν και να πουν ευθέως τα αίτια της αντιπαράθεσης με τον Δ΄/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας  και σε ποια πρόσωπα αναφέρονται πχ στην Διευθύνουσα ΝΥ ; ( η οποία αντικαταστάθηκε για μεροληπτική συμπεριφορά, έγκριση χορήγησης παρανόμων επιδομάτων σε νοσηλευτές σε εξω-νοσηλευτικές θέσεις, για κακή διαχείριση του προσωπικού αλλά και για συγκάλυψη παραπτωμάτων νοσηλευτών οι οποίοι ήδη τα είχαν παραδεχθεί ενώπιον πολλών μαρτύρων !!!) Υπάρχει σχετικό έγγραφο στο Διαύγεια.

Η αντικατάσταση του υπεύθυνου  της Πληροφορικής ο οποίος ήταν ΔΕ από ΠΕ εργαζόμενο πτυχίου πληροφορικής ήταν διοικητική ανεπάρκεια;

Υπάρχει επιστολή του κου Κωτακίδη, προς την 3η ΥΠΕ στην οποία απαξιώνονται  θεσμοί και η δημοκρατία και καλλιεργούνται εντυπώσεις για την μονάδα που δεν ισχύουν σήμερα, στην οποία δόθηκε αντίστοιχη απάντηση.

Ενδεικτικό της σκέψης και της φιλοσοφίας του είναι παλιότερη επιστολή του με πρόταση για σύμπτυξη νοσοκομείων όπου ελαφρά τη καρδία προτείνει κλείσιμο κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Φυσικό δεν είναι αφού τοποθετήθηκα με στόχο την διατήρηση και αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας στου πολίτες του Νομού μας, να έρχομαι σε ευθεία αντιπαράθεση με οποιονδήποτε στοχεύει να υποβαθμίσει ή να διαλύσει αυτές τις υπηρεσίες υγείας;

Μήπως και οι 2 ορθοπεδικοί που με τόσο κόπο κατόρθωσα να πείσω να έρθουν στο Νοσοκομείο και σε ένα απόγευμα παραιτήθηκαν και οι 2 έχουν πέσει θύματα αυτής της υπόγειας προπαγάνδας; Γιατί όταν η Μονάδα πχ εργάζεται άριστα και λυσσαλέα επιχειρείται το κλείσιμο της με διώξεις και ΕΔΕ, πόσο δε μάλλον για μια ορθοπεδική, που με το που προσελήφθην μου είπαν «Τι να την κάνει η ορθοπεδική  η Φλώρινα;;»

Οι γιατροί ήταν ο εξής ένας : ο κος Κοσκοσάς Ιωάννης, ο Δ/τνης της Γ/Μ που κατά καιρούς κλείνει την κλινική του και σέρνει όλους τους προηγούμενους διοικητές , που αγωνίστηκαν, όπως κι εγώ για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος , στα δικαστήρια….

Μου καταμαρτυρούν ότι συνεργάστηκα με «συγκεκριμένους ιατρούς»

Είναι γελοίο να φθονεί την συνεργασία μου με θεσμικούς παράγοντες (Επιστημονικό Συμβούλιο) επίσημα καταγγέλλω ότι με παύουν γιατί συνεργάζομαι με θεσμικά όργανα γιατί δεν ήταν υπό τον έλεγχο τους. Με το οποίο εγώ προσπαθούσα να καλύψω τις κενές μέρες της Μαιευτικής ενώ ο Κος Κοσκοσάς με απειλούσε με μηνύσεις στην Εισαγγελία.

Και ότι έτσι έβαλα απέναντι μου ένα μεγάλο μέρος των ιατρών και του προσωπικού: από τους 24 ιατρούς ΜΟΝΟΝ ο κος Κοσκοσάς ήταν και είναι απέναντι μου διαφημίζοντας τους στενούς δεσμούς του με τον Υπουργό Υγείας, Ξανθό Ανδρέα, από τα φοιτητικά τους χρόνια και απειλώντας με καθημερινά ότι το ότι δεν τον ακούω και υπακούω θα μου κοστίσει την θέση !!!!

Απέναντι μου είναι μόνο όσοι αναφέρονται στην ανώνυμη καταγγελία ότι φέρονται να χρηματίζονται και φέρεται να υπηρετούν την διαφθορά  οποία διερευνάται από την Εισαγγελία και το ΣΕΥΥΠ.

Οι υπόλοιποι 23 ιατροί εκ των 24 ιατρών του ΓΝΦ συνεργάστηκαν άψογα μαζί μου, τουλάχιστον 2 καταγγελλόμενα της επιστολής τα επιβεβαίωσα αυτοπροσώπως.

Ας έρθουμε τώρα και στις περιβόητες ΕΔΕ…Με κατηγορούν ότι καταχώνιασα την μία και άλλαξα με μη νόμιμο τρόπο την άλλη

Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε τουλάχιστον 1 χρόνο πριν την επιλογή μου για την θέση του διοικητή , επί διοικήσεως Κεσετζή και Κωτακίδη , σε 3 ΔΣ συμβούλια ( υπάρχουν οι αποφάσεις για όποιον τις ζητήσει)

δεν κοινοποιήθηκαν τα πορίσματα στον ιατρό κο Μπουχτίμα,

και μάλιστα ο τότε Πρόεδρος του ΕΣ κος Κοσκοσάς επιρρίπτει ευθύνες στο ΔΣ ( Κεσετζή – Κωτακίδης) για το καταχώνιασμα της ΕΔΕ το οποίο ήταν τόσο επιτυχημένο ώστε ουδέποτε ενημερώθηκα για την ύπαρξη του, και αφού αυτός το γνώριζε ότι είχε ήδη καταχωνιαστεί πριν την πρόσληψη μου, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ στην Εισαγγελέα, αφού και μόνο αυτή η γνώση της ύπαρξης ΕΔΕ αποτελεί ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ..;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Παρά μόνο από υπάλληλο της 3ης ΥΠΕ, την κα Καμπούρη, τον Μάϊο του 2017 , προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραπομπή του κου Μπουχτίμα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό γιατί δεν παραδόθηκε ΠΟΤΕ το πόρισμα της ΕΔΕ στα χέρια του από κανέναν και χρειαζόταν την «βεβαίωση επίδοσης» της ΕΔΕ.

Είναι άραγε σύμπτωση που συνέβη μόλις ο Δ/ντης της Παιδιατρικής και ο κος Τσινέκε κάλυψαν τις κενές ημέρες της Μαιευτικής και ο κος Κοσκοσάς μαινόμενος απειλούσε το Επιστημονικό Συμβούλιο και εμένα με μηνύσεις και Εισαγγελία ενώ το μόνο που έκανα ήταν το καθήκον μου στην εξυπηρέτηση των πολιτών του Νομού Φλώρινας;

Κρίνοντας από την εμμονή του στην προσπάθεια να διαλύσει την εύρυθμη λειτουργία της ΜΤΝ, καλλιεργώντας εντυπώσεις ενώ όλα είναι άριστα, προσπαθώντας να ακυρώσει καθόλα νόμιμες διαδικασίες και την απροθυμία του να βοηθήσει στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νομού, επικαλούμενος διαρκώς εξουθένωση κλπ, ποιος είναι ο στόχος του ;

Και γιατί ο κ Κίρκος , διοικητής της 3η ΥΠΕ,  τηλεφωνικά στον αέρα στην ΕρΑ Φλώρινας προ ολίγων ημερών παραδέχθηκε ότι δέχεται πιέσεις να κλείσει η ΜονάδαΑπό ποιόν; Και γιατί ; (υπάρχουν οι κασέτες)

 Μήπως αυτή η επιστολή συνάδει με αυτό το πνεύμα; Μήπως η Μοίρα του Νοσοκομείου Φλώρινας είναι προδιαγεγραμμένη και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παραρτηματοποίηση του από το Μποδοσάκειο ; ( έχω σχετικές επιστολές από Δ΄/ντη Κλινικής στο Μποδοσάκειο ο οποίος ταυτόχρονα αρνείται να δεχθεί περιστατικά από Φλώρινα;) και μάλιστα αναγκάστηκα να τον αναφέρω και στο ΣΕΥΥΠ

Με κατηγορούν χυδαιότατα για συγκάλυψη ενώ η πολιτική μου δίωξη σε αυτό ακριβώς σκοπεύει : στην συγκάλυψη, από ένα Υπουργείο που είναι δυστυχώς μονομερώς πληροφορημένο

Παρακαλώ τον κ. Βήττα να αποκαλύψει την πηγή του διότι πως είναι δυνατόν να τεκμαίρει πρόθεση συγκάλυψης , χωρίς καν να με ρωτήσει, και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαφυλάξω την επαγγελματική και ηθική μου ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια μου απέναντι σε τέτοια χυδαία λασπολογία.

Η ΕΔΕ που κατηγορούμαι ότι αλλοίωσα:

Κατ αρχήν ΔΕΝ την παρήγγειλα εγώ. Πρώτη ανακρίβεια. Δεν συνηθίζεται να πραγματοποιεί ΕΔΕ ο ίδιος ο Διοικητής.

Η ΕΔΕ παραγγέλθηκε με 2 εντολές εξαιτίας της ανώνυμης επιστολής που κυκλοφόρησε 15/4/2015 και των επωνύμων επιστολών Σωματείου Εργαζομένων και Νοσηλευτριών 6ος/2015 και διήρκησε ως 30/3/2016(!!!!). Μόνο και μόνο γι αυτό ήταν άκυρη. (τα σχετικά άρθρα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και των διοικητικών διαδικασιών ακυρώνουν οποιαδήποτε ΕΔΕ διαρκέσει πάνω από 2 μήνες και 1 μήνα παράταση διότι καθίσταται ανεπίκαιρη).

την οποία διενήργησε γιατρός με κύρος, επιστημονική επάρκεια και ήθος, σύμφωνα με το δημοσίευμα

Μια ΕΔΕ που λόγω εμπάθειας με την ελεγχόμενη ιατρό κα Βασιλείου δεν έπρεπε ουδέποτε να δεχθεί να αναλάβει.

Η ΕΔΕ δεν είχε καν πόρισμα: ήταν μια αόριστη έκθεση ιδεών που επικεντρώνονταν στην εκδίωξη της Βασιλείου από την μονάδα και στον ευσεβή πόθο να έλθει άλλος νεφρολόγος.

Η εξόφθαλμα μεγάλη διάρκεια της, την κατέστησε άκυρη και ανεπίκαιρη και όφειλε να καλέσει και τους άλλους 15 μάρτυρες που ήταν νοσηλευτές και ιατροί άλλων τμημάτων αλλά και να δώσει εξηγήσεις γιατί ενώ οι ιατροί πήγαν ως μάρτυρες υπεράσπισης εθελοντικά στην δικογραφία που εξέταζε τα ίδια πραγματικά περιστατικά (και υπήρξε από 2 εισαγγελείς απαλλακτικό βούλευμα ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ) δεν ΤΟΛΜΗΣΑΝ να πάνε σαν μάρτυρες στην δική του ΕΔΕ. Επίσης οι καταθέσεις μαγειρεύονταν για πολλούς μήνες, δεν γράφονταν εκείνη την ώρα και όλοι οι μάρτυρες υπέρ της ιατρού τους έβγαζε αναξιόπιστους ενώ όσους την κατηγορούσαν αξιόπιστους.

Η ιατρός πράγματι ήταν χαμηλότερης βαθμίδας αλλά με περγαμηνές άριστες. Γνωστή για το ήθος της και την προσφορά της στο νοσοκομείο, αδιαμφισβήτητη από όλους, δεν έκανε τίποτε προσωπικό, παρέθεσε μόνο τις μαρτυρίες και αβίαστα έβγαινε το πόρισμα που αναρτήθηκε στο διαύγεια, ότι η ιατρός ήταν άριστη και έκανε το καθήκον της, απόφαση που συμφωνούσε πλήρως με το απαλλακτικό βούλευμα της Εισαγγελέως.

Και τα 2 και την απόφαση της Εισαγγελέως και την Συμπληρωματική ΕΔΕ είχε δικαίωμα να προσβάλει νομίμως ο κ Κοσκοσάς και ο κ Κωτακίδης σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δεν το έπραξαν και τώρα καλλιεργούν εντυπώσεις σε βάρος της ιατρού και της ΜΤΝ.

Θα έπρεπε να χαίρεται ο κος Κοσκοσάς αφού διατείνεται ότι έπραξε άριστα την ΕΔΕ που δόθηκε εντολή για συμπληρωματική ΕΔΕ, αν ο σκοπός του ήταν η αντικειμενικότητα.

Και όχι να ξεκινήσει μια εμμονική προσπάθεια που έφθανε ως το Υπουργείο για να απαλλαγεί από μένα επειδή «προσβλήθηκε»!!!

Το ζητούμενο είναι να λειτουργεί το νοσοκομείο να μένουν ανοιχτές οι κλινικές και να τηρείται το νόμιμο και το δίκιο.

Αλλά και μετά το αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα για τα ίδια πραγματικά περιστατικά , πάλι όφειλα να διατάξω συμπληρωματική ΕΔΕ.

Τώρα ότι και να λέει είναι απολύτως παράνομο να συζητά την ΕΔΕ, είχε νόμιμο δικαίωμα να ασκήσει έφεση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Και η ποινική υπερέχει της πειθαρχικής διαδικασίας για τα πραγματικά περιστατικά. Γνώμη μου είναι ότι ασκείται πίεση εναντίον της κας Βασιλείου από προσωπικό μένος του κ Κοσκοσά για να φύγει.

Και η συζήτηση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα γιατί αφενός  τα προβλήματα έχουν λυθεί με τον καλύτερο τρόπο και αφετέρου ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΔΕ για τα ίδια αδικήματα!!!!!!!!!!

Άρα λοιπόν μόνο εντυπώσεις δημιουργούνται. Με ποιο στόχο όλοι καταλαβαίνουμε.

Μου καταμαρτυρούν αντιπαράθεση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διορισμένα στο Δ.Σ  του νοσοκομείου Φλώρινας.

Η αντιπαράθεση έγινε σφοδρή όταν έλαβαν γνώση το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (Γεωργίου Παύλος)  και το μέλος του ΑΝΕΛ (Σταύρου Αικατερίνη) διορισμένοι από τα αντίστοιχα κόμματα, για την ύπαρξη ανώνυμης επιστολής που ευθέως κατηγορούσε ιατρούς και άλλους εργαζομένους για χρηματισμό, και αντί να πάρουν θέση και να συνεργαστούν μαζί μου, απείλησαν με παραιτήσεις εγκαλώντας με στην τάξη (ότι παρόλο που διορίσθηκα αξιοκρατικά μη πολιτικά) ότι «δεν ήρθα να κάνω διαχείριση-διοίκηση Νοσοκομείου αλλά πολιτική»!!!!!!!!!

Τι σήμαινε άσκηση πολιτικής εν προκειμένω; Πλήρης συγκάλυψη των υμετέρων;

Μιλάνε για επίσκεψη του Κίρκου στο νοσοκομείο μας με στόχο την επίλυση προβλημάτων….

Η προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων από τον κ. Κίρκο, συνοψίσθηκε στα εξής 2 πράγματα:  1) κατ αυτόν όλη η δυσλειτουργία του ΓΝΦ επιλύονταν άμεσα και διατηρούσα την θέση μου εάν απολογούμουν στον κ Κοσκοσά που τον κάλεσα στο γραφείο μου για εξηγήσεις όταν απείλησε με λεκτική και σωματική βία ιατρό του νοσοκομείου και το παραδέχθηκε ενώπιον του κ Κωτακίδη, και επειδή τόλμησα να επαναφέρω τον κ Τσινέκε για να βοηθήσει στην φροντίδα των πολιτών της Φλώρινας.

2) η δε προσπάθεια του για την στελέχωση της ΧΚ κλινικής είχε ως εξής: «Κάνε καμιά 10αριά εφημερίες ακόμα, πόλη σου είναι, να την βοηθήσεις κιόλας».

3) οι δε χειρισμοί του στην βοήθεια που όφειλε να μου δώσει, κι ενώ μετέβην δις στην Θεσσαλονίκη, μήνες πριν ξεσπάσει το πρόβλημα, εκλιπαρώντας για βοήθεια με τους ιατρούς, η απόκριση του ήταν είτε να με χτυπά φιλικά στην πλάτη «έλα θα βρεις λύση εσύ δεν σε φοβάμαι» λες και εγώ θα προσλάμβανα τους ιατρούς από την τσέπη μου ή να μην απαντά για εβδομάδες στα τηλέφωνα και να εμφανίζεται μόνο όταν ήταν να συνομιλήσει με την υποψήφια νεφρολόγο για να αποσυρθεί ή με την αγροτικό για να δημιουργηθούν προσκόμματα ή τηλεφωνικές οχλήσεις προκειμένου να αποτραπεί η μετάβαση της αγροτικής ιατρού στην ΜΤΝ.

Αυτά, Κυρίες και Κύριοι, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για τους πραγματικούς λόγους της παύσης μου, της δυσφήμησης και της υπονόμευσης από συγκεκριμένα άτομα.

Νίκος Κοτοπούλης

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 09:37