Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 16:58

Κλειστή για 14 ημέρες η Χειρουργική κλινική και το αντίστοιχο ΤΕΠ του νοσοκομείου Φλώρινας απο έλλειψη Ιατρών

του Σπύρου Κουταβα

Κλειστή θα παραμείνει η Χειρουργική κλινική και το αντίστοιχο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Φλώρινας μετά από απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Νικόλαου Κοτοπούλη. Με έγγραφο της η διοίκηση του νοσοκομείου  ενημερώνει το ΕΚΑΒ ότι τα περιστατικά που χρήζουν

άμεσης φροντίδας από τις 18-31 Ιουλίου να μεταφέρονται απευθείας στα νοσοκομεία Καστοριάς και Πτολεμαΐδας χωρίς να μεσολαβεί το νοσοκομείο Φλώρινας. Πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα περιστατικά από τροχαία η κάποια που χρήζουν άμεσης φροντίδας  της χειρουργικών ειδικοτήτων αφού δεν θα υπάρχει ούτε γιατρός στα ΤΕΠ χειρουργικής θα πρέπει να διακομίζονται σε αλλά νοσοκομεία.

το εγγραφο τπυ διοικητη ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Από το έγγραφο φαίνεται ότι έχει ενημερωθεί η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ ενώ ομολογείται  η αποτυχημένη προσπάθεια των εμπλεκομένων μερών βρουν ιατρική ειδικότητα που θα έδινε λύση στο πρόβλημα. «Το αίτημα για μετακίνηση χειρουργού στο ΓΝ Φλώρινας δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιηθεί παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε τόσο το ΓΝ Φλώρινας όσο και η 3η ΥΠΕ, ενώ η προσπάθεια εξυπηρέτησης των αναγκών με γενικούς γιατρούς απέβη άκαρπη» σημειώνεται στην επιστολή προς το ΕΚΑΒ.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος όταν ρωτήθηκε δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ότι υπάρχει επικοινωνία με τους διοικητές του Μαμάτσειου-Μποδοσάκειου και της Καστοριάς ώστε να συμβάλλουν περιοδικά με τους δικούς τους γιατρούς στην λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής και των ΤΕΠ.

Ο διοικητής των δύο νοσοκομείων Μαματσειο Μποδοσάκειο Γιώργος Χιωτίδης δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και ότι τα επόμενα 24ωρα θα  γίνουν  προσπάθειες με συγκεκριμένο γιατρό ειδικότητας Xειρουργικής να συμβάλει με την παρουσία του στο κρίσιμο διάστημα του Ιουλίου oπου υπάρχει έλλειψη στο χειρουργικό τμήμα της Φλώρινας.

Η πιθανότητα να συμβάλλει γιατρός από τα υπάρχοντα χειρουργικά τμήματα της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας δεν φαίνεται να προκρίνεται ως κατάλληλη γιατί θα διαταρασσόταν η ομαλή λειτουργία δύο Χειρουργικών κλινικών που σηκώνουν μεγάλο ειδικό βάρος στην Περιφέρεια.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 17:15