Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011 15:10

Παρέμβαση στο θέμα των συγχωνεύσεων των κλινικών από τους γιατρούς του Γ.Ν. Κοζάνης "Μαμάτσειο"

Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»Η «Μνημονιακή» λαίλαπα της κυβερνητικής πολιτικής, εκτός από την μείωση του εισοδήματος των πολιτών, την αύξηση της καταγεγραμμένης ανεργίας, την τελμάτωση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας και την διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας, επιτίθεται με τον πλέον ανηλεή τρόπο στην τελευταία αναλαμπή ελπίδας του Έλληνα πολίτη, στο αγαθό της Δημόσιας Υγείας. Ο υπουργός, κ. Λοβέρδος, με το υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Επιχειρησιακό Σχέδιο Αναδιάρθρωσης Νοσοκομείων» σχέδιό του,

που καταρτίσθηκε με κριτήρια αποκλειστικά οικονομικά, στοχεύει, στην υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, έτσι ώστε να καταστεί εφικτός ο τελικός σκοπός του εγχειρήματος, που είναι η κατάργηση του 40 – 50% των δημόσιων νοσοκομειακών κλινών.

 

Προφανώς, του τελικού στόχου δεν εξαιρούνται ούτε τα δύο νοσοκομεία του νομού Κοζάνης, τα οποία σε πρώτη φάση θα υποβαθμιστούν λειτουργικά, αφού:

1. Η απορρόφηση της λειτουργίας του Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας από εκείνο της Κοζάνης, μεταφράζεται αυτόματα σε δυσλειτουργία των τμημάτων που θα απομείνουν στην Πτολεμαΐδα, αφού χωρίς καρδιολογική κάλυψη χειρουργικός και παθολογικός τομέας θα αναγκαστούν να περιορίσουν, αν όχι να αναστείλουν την δραστηριότητά τους.

2. Μεταφορά του Παιδιατρικού και Γυναικολογικού-Μαιευτικού Τμήματος από την Κοζάνη στην Πτολεμαΐδα, θα περιορίσει την λειτουργική επάρκεια του πρώτου, και θα δημιουργήσει προβλήματα προσβασιμότητας στο μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων, αφού είναι γνωστό ότι το «Μαμάτσειο» καλύπτει το 60-70% του πληθυσμού του νομού, καθώς και τις ανάγκες των όμορων νομών (Γρεβενών και Φλώρινας).

3. Τέλος, οι προτάσεις που σχετίζονται με την Ανάπτυξη Μονάδας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, για τη λειτουργία της οποίας απαιτείται η ανάπτυξη ΜΕΘ (επί του παρόντος λειτουργεί στεφανιαία μονάδα) και η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου, η ανάπτυξη Ογκολογικής Μονάδας τύπου Ι (συμβουλευτικής, χωρίς ειδικούς Ογκολόγους), η ανάπτυξη Διαβητολογικής Μονάδας τύπου ΙΙ και ενίσχυση της με προσωπικό (πρόσληψη προσωπικού), καθώς και η ανάπτυξη νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, αφορά το απώτερο μέλλον και δίνεται προς συζήτηση απλά και μόνο για να χρυσωθεί το χάπι της ευθανασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Και ο δήμιος αυτής της «ευθανασίας» είναι αποκλειστικά και μόνο η Κυβέρνηση της Χώρας, η οποία δια του εκπροσώπου της κ. Λοβέρδου, εξαγγέλλει:

- μηδενικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, σε ένα ήδη υποστελεχωμένο Δημόσιο σύστημα υγείας,
- τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, όχι χάριν της οικονομίας, αλλά του κατ' εξακολούθηση λάθος συστήματος προμηθειών που οδηγεί στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος,
- το εκβιαστικό δίλημμα, συγχωνεύσεις ή κλείσιμο του 40% των νοσηλευτικών κλινών.

Έναν υπουργό που αυτοθαυμάζεται και αυτοκολακεύεται για την οικονομία που έχει επιβάλλει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ότι ακόμη και τα μεγάλα νοσοκομεία των αστικών κέντρων λειτουργούν με σημαντικότατες ελλείψεις. Δεν λαμβάνει υπόψη του ούτε το ότι το ΕΣΥ εξακολουθεί να λειτουργεί χάριν του φιλότιμου που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι σ' αυτό και στους οποίους προσπαθεί να μετακυλίσει το βάρος της αποτυχημένης πολιτικής του.

Δεν μένει, λοιπόν, παρά να δούμε, στο εγγύς μέλλον, ποιο από τα δύο νοσοκομεία του νομού μας θα παραμείνει λειτουργικό και κυρίως την ποιότητα αυτής της υπολειμματικής λειτουργίας.
Ευχόμεθα, σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας και κυρίως στους πολίτες του νομού Κοζάνης ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ"

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011 22:08