Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 09:24

Κοζάνη: Στάση εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι γιατροί του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης

  Σε στάση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που

υπάρχουν με την υποστελέχωση των ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) και την ομαλή λειτουργία των εφημεριών του νοσοκομείου.

   Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφασίστηκε, ομόφωνα, να πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 11 Απριλίου κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργου Κίρκου με θέμα τη στελέχωση του νοσοκομείου με γιατρούς.

   Υποστηρίζουν ότι για την ομαλή λειτουργία επί 24ώρου του ΤΕΠ απαιτείται η παρουσία τεσσάρων γιατρών (δύο ειδικούς Γενικής Ιατρικής και δύο αγροτικούς), οι οποίοι θα προσφέρουν υπηρεσίες συνεπικουρούμενοι από τους γιατρούς ειδικότητας του νοσοκομείου.

   Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά το πέρας της γενικής τους συνέλευσης δηλώνουν ότι «εάν δεν υπάρξουν άμεσες λύσεις στο οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσης, θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, με κάλυψη στο νοσοκομείο αποκλειστικά και μόνο των επειγόντων περιστατικών».

   Αποφάσισαν ακόμη να προβούν στην κατάθεση καταγγελίας - μήνυσης, τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση σε κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας, σε σχέση με την κατάρτιση μη ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, όσο και στον 'Αρειο Πάγο κατά του Υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη για την υποστελέχωση και τα λειτουργικά αδιέξοδα του Γ.Ν. Κοζάνης "Μαμάτσειο".

πηγη:ΑΠΕ-ΜΠΕ|Σ.ΚΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 09:28