Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 17:05

Κοζάνη: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις εφημερίες των ΤΕΠ Χειρουργικής στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας-Κοζάνης» λέει ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ

 Τη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εφημεριακή λειτουργία των ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) της Χειρουργικής στο νοσοκομείο

της Πτολεμαΐδας αλλά και των ΤΕΠ της Χειρουργικής της Κοζάνης» παρήχε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ υποστήριξε ότι δεν κλείνει καμιά κλινική σε κανένα νοσοκομείο και για το κρίσιμο διάστημα από 24 έως 27 Μαρτίου έχουν ρυθμιστεί όλες οι εφημερίες για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών της Χειρουργικής. Για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης η εφημεριακή λειτουργία των ΤΕΠ θα γίνεται κανονικά και τις εφημερίες θα υποστηρίξει ο ίδιος ο διευθυντής της κλινικής εκτός από το Σάββατο 26 Μαρτίου όπου τα επείγοντα της Χειρουργικής θα κατευθύνονται προς την Πτολεμαΐδα.

Το τμήμα επειγόντων (ΤΕΠ) της Χειρουργικής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας για το διάστημα 24 έως 27 Μαρτίου θα λειτουργεί κανονικά και τις εφημερίες έχουν αναλάβει οι γενικοί χειρουργοί του νοσοκομείου. Προβλήματα όμως παρουσιάζονται στην εφημερία του ΤΕΠ της Παθολογικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας για το τριήμερο 25 έως 27 Μαρτίου. Η Παθολογική Κλινική θα λειτουργεί αλλά τα έκτακτα περιστατικά θα μεταφέρονται στα επείγοντα της Παθολογικής του νοσοκομείου της Κοζάνης.

Τα προβλήματα που εντοπίζονται στις εφημερίες των επειγόντων περιστατικών προκύπτουν ως επί των πλείστων από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού αλλά πολύ περισσότερο από την απουσία ειδικευομένων ιατρών. «Δεν υπάρχουν πολλοί ειδικευόμενοι ιατροί στις λίστες που θα μπορούσαν να ενταχθούν στα νοσοκομεία», σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και εκτελών χρέη διοικητή Λάζαρος Αποστολίδης, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι παρατηρείται το φαινόμενο «οι ειδικευόμενοι γιατροί που έχουμε στα νοσοκομεία μας να διακόπτουν το πρόγραμμα ειδίκευσής τους και να φεύγουν για εργασία ή συνέχιση της ειδικότητάς τους σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης». Ανέφερε δε ως παράδειγμα ότι «έξι ειδικευόμενοι της Χειρουργικής Κλινικής του Μαμάτσειου διέκοψαν την ειδικότητά τους και αναχώρησαν για το εξωτερικό, ενώ αντίστοιχα πέντε ειδικευόμενοι που τους περιμέναμε να αναλάβουν στην Παθολογική Κλινική δεν προσήλθαν και μας ενημέρωσαν ότι εργάζονται η αναμένεται να εργαστούν άμεσα σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης».

Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, λόγω της κρίσης, ο φόρτος εργασίας στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων έχει διπλασιαστεί με αποτέλεσμα οι λιγοστοί ειδικευόμενοι ιατροί που σηκώνουν το βάρος και της εφημεριακής λειτουργίας των ΤΕΠ να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν.

πηγη:ΑΠΕ- ΜΠΕ|ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΑΤΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 17:08