Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 13:39

Κοζάνη: Οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας ζητούν προσλήψεις Ιατρών και το «Μποδοσάκειο» ως περιφερειακό νοσοκομείο

Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των πέντε νοσοκομείων της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας συζητήθηκαν στο ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ). Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών Ιατρών ενημέρωσαν τους δημάρχους για την καθημερινότητα στα νοσοκομεία,

το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των κλινικών, της υπολειτουργίας των ΤΕΠ (Τμήμα επειγόντων Περιστατικών) και του φαινομένου να αναστέλλονται οι λειτουργίες κλινικών η των ΤΕΠ λόγω ελλείψεων σε ειδικευόμενους και επικουρικούς Ιατρούς.

Η ΠΕΔ έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας όπου επισημαίνονται τα σοβαρά προβλήματα  των νοσοκομείων σημειώνοντας ότι  «Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις, η πλήρης υπό-χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων της περιοχής, οι περιορισμοί προμήθειας αναλώσιμων και ιατρικού εξοπλισμού, σε συνδυασμό με την δραματική αύξηση προσέλευσης ασθενών, δημιουργούν καθημερινά εκρηκτικές καταστάσεις». Οι δήμαρχοι στην επιστολή τους τονίζουν ότι «το σύστημα υγείας στην Περιφέρειά μας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης» και ζητούν να γίνουν άμεσες «προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου, οι δομές υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ) της περιφέρειας να σταθούν στα πόδια τους».

 Προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση  στην δευτεροβάθμια περίθαλψη των ασθενών της δυτικής Μακεδονίας οι δήμαρχοι ζητούν το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας που είναι το μεγαλύτερο της περιφέρειας,  με σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και άρτιο ιατρικό εξοπλισμό, να χαρακτηριστεί στο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας ως Περιφερειακό νοσοκομείο.

Την ίδια άποψη έχει διατυπώσει σε προγενέστερο χρόνο  και η Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας στο σχέδιο που έχει καταρτίσει και έχει  υποβάλλει στο υπουργείο υγείας και που αφορά την αναδιάταξη του χάρτη των νοσοκομειακών μονάδων της περιοχής.

Η παραπάνω εξέλιξη έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια στον δήμαρχο Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη και προκαλεί αντιδράσεις στον δήμο Κοζάνης. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο που βρίσκεται στην έδρα του δήμου και που εξυπηρετεί μεγάλα πληθυσμιακά μεγέθη της περιφέρειας θα υποβαθμιστεί από μια τέτοια εξέλιξη. Ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης πριν από λίγο ζήτησε να συγκληθεί το ΔΣ της ΠΕΔ όπου θα συζητηθεί ο σχεδιασμός του χάρτη της υγείας στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας. 

πηγη:ΑΠΕ -ΜΠΕ|ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 13:41