Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 18:08

Ο Σύλλογος εργαζόμενων «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης & ΚΥ: “Η υγεία στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης νοσεί βαρύτατα”

τα κλειστά τμήματα επειγόντων παθολογικών περιστατικών του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης, η εκ περιτροπής λειτουργία της παιδιατρικής μεταξύ

«Μαμάτσειου» – «Μποδοσάκειου»,  το κλειστό διαβητολογικό ιατρείο, ο μαγνητικός τομογράφος που δεν λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη, προσδιορίζουν με σαφήνεια ότι η υγεία στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης νοσεί βαρύτατα, ενώ από τις 85 προβλεπόμενες θέσεις ιατρών στον οργανισμό του νοσοκομείου Κοζάνης έχουν καλυφθεί μόλις οι 35 με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του. Σημειώνουμε ότι οι ειδικευόμενοι δεν έχουν το «Μαμάτσειο» ως πρώτη επιλογή για ειδικότητα, εξαιτίας της προαναφερόμενης κατάστασης και επιπλέον, εκτός από όλα τα παραπάνω, υπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας σήμερα αλλά και διαχρονικά, σε αγαστή συνεργασία με ανεπαρκείς τοπικούς άρχοντες που ήταν έρμαια μικροσυμφερόντων τοπικισμού από τις μικροκοινωνίες της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, έχουν αποκλειστική ευθύνη για αυτήν την τραγική κατάσταση.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας να αρθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει άμεσα λύση σε αυτά τα χρόνια προβλήματα, όπως επίσης καλούμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, τους Δημάρχους της περιφερειακής ενότητας και τους Βουλευτές, να προχωρήσουν άμεσα σε μια ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης τους με στόχο την προάσπιση της υγείας των κατοίκων της «ενεργειακής καρδιάς» της Ελλάδας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για παλινωδίες, άγονους τοπικισμούς ή μικροπολιτικά οφέλη.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 18:11