Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 17:57

Στην τελική ευθεία για το Πανκοζανίτικο συλλαλητήριο για την υγεία! (VIDEO)

Αιτία για το συλλαλητήριο, είναι η τραγική κατάσταση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και ειδικότερα τα προβλήματα σε Παιδιατρική και Παθολογική.

Μάλιστα, ανά 15 ημέρες το μήνα η Παιδιατρική της Κοζάνης κλείνει και τα περιστατικά μεταφέρονται στην Πτολεμαΐδα, ενώ στις 24 του Δεκεμβρίου θα δημιουργεί και πάλι μείζων θέμα με τις εφημερίες στην Παθολογική, η οποία για τις υπόλοιπες επτά ημέρες του Δεκεμβρίου θα μείνει μετέωρη! Προκειμένου να μην κλείσει η κλινική τα κενά καλύπτουν ιδιώτες γιατροί, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά οι φορείς που κάλεσαν συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Κοζάνης, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Ειδικότερα, μίλησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνης Κύρινας, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης (καλώντας μάλιστα τους ιδιώτες γιατρούς να συμπαρασταθούν στην κινητοποίηση κλείνοντας τα ιατρεία τους), ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης (απευθύνοντας κάλεσμα ώστε να μαγαζιά να μείνουν κλειστά την Τετάρτη). Επίσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης προκηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη από τις 11 μέχρι τις 3 μ.μ., ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Άγγελος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Δημήτρης Ντέντης, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

"Χωρίς υγεία δεν μπορεί να σταθεί όρθια η περιοχή. Τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι πολύ σοβαρά και ο κίνδυνος είναι μεγάλος ώστε από 25 Δεκεμβρίου το Νοσοκομείο να μην έχει παθολόγο. Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο κλείνει", είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κύρινας, λέγοντας πως αυτή είναι η πρώτη δράση ώστε οι πολίτες να παρέμβουν με στόχο την παροχή υγείας στους πολίτες. "Αποφασίσαμε να απαιτήσουμε το αυτονόητο", είπε με νόημα ο κ. Κύρινας, σημειώνοντας πως "την Τετάρτη πρέπει να νεκρώσει η Κοζάνη και να στείλουμε ότι η υγεία δεν διαπραγματεύεται". Θα ακολουθήσει ψήφισμα το οποίο θα υπογράφουν φορείς αλλά και πολίτες.

πηγη: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΦΗ απο http://www.prlogos.gr/

Λιγο πρίν ξεκινήσει η συνέντευξη ο δήμαρχος κοζάνης αποχώρησε απο το γραφείου του ενώ δεν παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Θ. Καυρπίδης. Το γεγονος της αποχώρησης του δημάρχου απο το γραφείο του και της απουσίας του περιφερειάρχη για ένα τόσο σημαντικο γεγονος σχολίασαν με εντονο ύφος ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κ. Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικου Συλλόγου Κοζάνης καθώς και ο αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρων κ. Αγγελόπουλος.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 18:08