Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 19:56

Οι ειδικευόμενοι του Μαμάτσειου νοσοκομείου προειδοποιούν .....

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

          Δυστυχώς, η καθεστωτική πρακτική μετακίνησης ιατρικού προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για την κάλυψη κενών, που δημιουργούν λειτουργικά αδιέξοδα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

 

          Από την λογική του «η εργασία εξαγνίζει» και ότι ο γιατρός είναι»διαβατάρικο πουλί»  δεν εξαιρείται η διοίκηση του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο –Μποδοσάκειο», αλλά ούτε και εκείνη της 3ης Υ.ΠΕ.

          Οι ειδικευόμενοι της Παιδιατρικής του «Μαμάτσειου» εντέλλονται  να συμβάλουν στην διασφάλιση της λειτουργίας και της αντίστοιχης κλινικής του «Μποδοσάκειου», με απόφαση τόσο της Διοίκησης των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Κοζάνης, όσο και της 3ης Υ.ΠΕ.

          Οι Διοικήσεις, που μόλις χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραδέχθηκαν δημόσια ότι το ιατρικό προσωπικό υπερβάλλοντας εαυτόν,  διατηρεί λειτουργικά τα νοσοκομεία, με τις σημερινές καθεστωτικές αποφάσεις τους απαξιώνουν την προσφορά και δηλώνουν ξεκάθαρα ότι οι γιατροί, εν προκειμένω οι ειδικευόμενοι της Παιδιατρικής, δεν έχουν δικαίωμα προσωπικής ζωής, επιστημονικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, από την στιγμή που αποδέχθηκαν την ένταξή τους στο «στρατόπεδο εργασίας» των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Κοζάνης.

          Η διοίκηση των υπηρεσιών υγείας, σε όλα τα επίπεδα της, αδιαφορεί επιδεικτικά για την αθρόα μετανάστευση των νέων γιατρών, για τις άδειες θέσεις ειδικευόμενων στα νοσοκομεία μας και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ωθήσει και αυτούς τους λίγους που έμειναν σε χώρες του εξωτερικού.

          Γιατί είναι προφανές ότι ένα σημαντικό μέρος της στελεχιακής επάρκειας και της λειτουργικότητας των νοσοκομείων διασφαλίζεται από την παρουσία των ειδικευόμενων γιατρών.

          Κύριοι διοικητές, αναπληρωτές και υποδιοικητές, πως θα αντιμετωπίζατε μια πιθανή ομαδική παραίτηση των ειδικευόμενων γιατρών από τα νοσοκομεία της περιοχής μας;;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ              

ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 20:04