Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 19:32

Στους 108 οι νεκροί απο τον Η1Ν1 - ανάμεσά τους ένα οκτάχρονο αγόρι

h1n1Ενα αγόρι οκτώ ετών είναι το νεότερο θύμα της γρίπης. Σύμφωνα με τους αρμοδίους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το παιδί που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Αλλοι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το ...

τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 108, ενώ 115 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από την έναρξη της επιδημίας, 304 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί με γρίπη σε εντατικές μονάδες, αριθμός που ξεπερνά τον αντίστοιχο που είχε καταγραφεί στην περυσινή πανδημία του Η1Ν1.

Στο μεταξύ, με απόφαση του υφυπουργού Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδη δίνεται η δυνατότητα χορήγησης δωρεάν αντι-ιϊκών φαρμάκων από ιδιωτικά φαρμακεία. Τα φάρμακα αυτά θα τα προμηθεύονται από τα νοσοκομεία, με απλό πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής. Η απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Τα ιδιωτικά φαρμακεία, που δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα αντι - ιικών φαρμάκων, δύνανται να χορηγούν δωρεάν στους ασθενείς, με απλή ιατρική συνταγή, τα αντι-ιικά φάρμακα οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από το Εθνικό Απόθεμα που βρίσκεται στα φαρμακεία των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής, μεταξύ ιδιώτη και κρατικού φαρμακοποιού.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ, παρακαλούνται όπως διευκολύνουν τη διάθεση αντι-ιικών από το απόθεμά τους στα ιδιωτικά φαρμακεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Υπογραμμίζουμε ότι τα αντι -ιικά φάρμακα του Εθνικού Αποθέματος της χώρας, αποτελούν κρατικό είδος και ως εκ τούτου διατίθενται δωρεάν, με απλή ιατρική συνταγή, η οποία πρέπει να φυλάσσεται επί τριετία από το φαρμακείο του νοσοκομείου.

Η χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων στους ασθενείς που πληρούν τις ενδείξεις θεραπείας, εξακολουθεί να πραγματοποιείται δωρεάν και από τα Φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων καθώς και από τα Κέντρα Υγείας, από τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων και από τα οργανωμένα ιατρεία των Καλλικρατικών Δήμων, με απλή ιατρική συνταγή».

ΠΗΓΗ:  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=386110&dt=22/02/2011#ixzz1Ei5JfBrO

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 13:58