Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 20:48

Φυλάκισαν 72χρονο με Αλτσχάιμερ!

Μια πρωτοφανής γραφειοκρατική αγκύλωση και κοινωνική αναλγησία οδήγησε σε μια απίστευτη περιπέτεια έναν 72χρονο με Αλτσχάιμερ, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα.Συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και το δικαστήριο, στο οποίο τον οδήγησαν, τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ημερών. Κι αντί να κρατηθεί στην Αθήνα σε ένα τμήμα μεταγωγών ή στον Κορυδαλλό, τον έστειλαν να εκτίσει την ποινή των μόλις 10 ημερών, που στην πραγματικότητα είναι μόνο 5 ημέρες...

αφού πρόκειται για άτομο ηλικίας άνω των 65 χρόνων, μαζί με... βαρυποινίτες στις φυλακές Κομοτηνής!

Το ακόμη πιο κραυγαλέο είναι πως όταν ο κυρ Γιώργος έφτασε στην Κομοτηνή, είχε ήδη εκτίσει την ποινή του στον δρόμο (!), καθώς διέσχισε επί μέρες όλη την Ελλάδα με την κλούβα της Αστυνομίας, που συγκέντρωνε καταδικασθέντες από διάφορες πόλεις.

Σχεδόν σοκαρισμένος τον «υποδέχτηκε» ο διευθυντής των φυλακών, Κωνσταντίνος Καπάνταης, ο οποίος του πλήρωσε το εισιτήριο του ΚΤΕΛ και τον έστειλε πάλι πίσω στο Χαϊδάρι. «Ηταν ένας άνθρωπος σε άθλια κατάσταση, βρώμικος που δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Με τη βοήθεια συγκρατουμένων του, του δώσαμε καθαρά ρούχα, τον φροντίσαμε και μακάρι να μπορούσαμε να τον κρατήσουμε περισσότερο για να έχει ένα πιάτο φαγητό και ένα στρώμα να κοιμηθεί», είπε στο «Εθνος» ο κ. Καπάνταης.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί εξαντλήθηκε με αυτόν τον τρόπο η αυστηρότητα της Δικαιοσύνης σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Γιατί δεν εξέτισε την τόσο μικρή ποινή του στην Αθήνα, όπου και συνελήφθη, και γιατί έπρεπε να ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του μόνο κάποιος στην άλλη άκρη της Ελλάδας, όπου κατέληξε...

Η κλούβα της αστυνομίας διέσχισε σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα, με τον «κατάδικο» να κάνει στάση σε πολλά αστυνομικά τμήματα και σωφρονιστικά καταστήματα, ώστε να συγκεντρώνονται και άλλοι καταδικασμένοι αλλά και υπόδικοι.

Τελικά την Τρίτη έφτασε στην Κομοτηνή, για να εκτίσει την ποινή του, την οποία όμως είχε ήδη εκτίσει στη διάρκεια της διαδρομής. Κι αυτό επειδή ο καταδικασμένος κυρ Γιώργος είναι πάνω από 65 χρόνων, οπότε κάθε μέρα μετριέται ως διπλή, άρα έπρεπε να μείνει στη φυλακή μόνο πέντε μέρες. Η απόφαση βγήκε στις 26 Ιανουαρίου και ο 72χρονος έπρεπε να πάρει το αποφυλακιστήριό του στις 31 Ιανουαρίου, πλην όμως έφτασε στην Κομοτηνή την 1η Φεβρουαρίου.

Η διοίκηση των φυλακών για ανθρωπιστικούς λόγους τον κράτησε ένα βράδυ, τον φρόντισε και προχθές τον συνόδευσαν στο ΚΤΕΛ για να πάει στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής των φυλακών επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου, προκειμένου να βρεθούν συγγενείς του ηλικιωμένου, αλλά κανείς δεν εντοπίστηκε.

Παρακάλεσε ωστόσο τον οδηγό του λεωφορείου να τον έχει υπό την προσοχή του, καθώς λόγω του Αλτσχάιμερ, μπορεί να εξαφανιζόταν σε κάποια από τις στάσεις. Από τη στιγμή που έφτασε στην Αθήνα η τύχη του Γιώργου Τσαπανίδη αγνοείται. Οπως και η ευαισθησία κάποιων υπαλλήλων...

Τουρ ταλαιπωρίας αντί Κορυδαλλού

Ο Γ. Τσαπανίδης συνελήφθη να ζητιανεύει σε δρόμο του Χαϊδαρίου και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου καταδικάστηκε σε 10 ημέρες φυλάκιση, ποινή εξαγοράσιμη, όμως ο ίδιος δεν είχε χρήματα, ούτε βρέθηκε κάποιος συγγενής του για να τον βοηθήσει. Ετσι στα τυφλά πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Κομοτηνής και για ένα... τουρ ανά την ελληνική επικράτεια.

«Μπορούσαν να τον στείλουν στον Κορυδαλλό και εκεί η κοινωνική υπηρεσία να φρόντιζε να του πλήρωνε την ποινή. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπέβαλαν σε αυτήν την ταλαιπωρία έναν ήδη ταλαιπωρημένο άνθρωπο. Εγώ και όλοι οι εργαζόμενοι τον είδαμε σαν τον πατέρα μας και δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε στην κατάσταση που ήρθε», ανέφερε ο διευθυντής των φυλακών Κομοτηνής κ. Καπάνταης.

πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2011 09:15