Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 22:47

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη υγείας Σταύρου Γιαννακίδη με τον υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας - Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Σταύρου Γιαννακίδη

πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή την Τρίτη 11 Αυγούστου 2015.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και Αρμόδιοι Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου Υγείας για την Στελέχωση των Νοσοκομείων καθώς επίσης και ο Βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χάρης Κάτανας.
Στην συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας απαίτησε την άμεση στελέχωση των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας χωρίς άλλες καθυστερήσεις, διότι όπως ανέφερε δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να χαθεί, καθώς κάθε λεπτό που περνάει είναι επικίνδυνο και μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Επισήμανε πως από την πλευρά της Περιφέρειας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες και απαιτούμενες ενέργειες και πως την όλη ευθύνη έχει το Υπουργείο Υγείας και αν χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος, ο Υπουργός θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν απέναντι προς τους Πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ανέφερε πως ενώ η Δυτική Μακεδονία, η Θράκη μαζί με το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο αποτελούν προτεραιότητα για την στελέχωση των Νοσοκομείων με Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι που να αποδεικνύει αυτήν την προτεραιότητα και ζήτησε επιτέλους να υλοποιηθεί, πέρα από τις δηλώσεις, και στην πράξη με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος.
Στην συνάντηση τέθηκαν όλες οι προτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τις αλλαγές στο Θεσμικό Πλαίσιο των Προσλήψεων όπως και η Θεσμοθέτηση τριετής υποχρεωτικής θητείας για τους Ειδικευμένους Ιατρούς σε Άγονες Περιοχές (πρόταση που είχε επισημανθεί από τον Φεβρουάριο του 2015), με επιπλέον Φορολογικά και Εργασιακά Κίνητρα για αυτούς, έτσι ώστε να δοθούν γρήγορα λύσεις σε όλα τα προβλήματα Στελέχωσης των Νοσοκομείων της Περιφέρειας και γενικότερα.
Συζητήθηκαν επίσης, το τεράστιο πρόβλημα με την εκροή Ιατρών προς το εξωτερικό, αλλά και τα προβλήματα με τις πληρωμές στα Νοσοκομεία στους Ιδιώτες Ιατρούς με Παροχή Υπηρεσιών.
Επίσης κατατέθηκαν παρεμβάσεις για τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία και το ΕΚΑΒ, που πρέπει άμεσα να προχωρήσουν και έγινε ενημέρωση προς τον Υπουργό, για τα κίνητρα που δίδονται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την στελέχωση των Νοσοκομείων, τόσο με την επιδότηση χρηματικού ποσού, όσο και με την παροχή διαμερισμάτων για στέγαση προς τους Ιατρούς που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας μας.
Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ανάφερε το αίτημα της Περιφέρειας για την τοποθέτηση αναμεταδότη ΕΚΑΒ Τομέα Γρεβενών και δήλωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνδράμει οικονομικά τόσο για επισκευές Ασθενοφόρων Οχημάτων του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας, αλλά και για την παροχή άλλων ηλεκτροτεχνολογικών υλικών για να διευκολύνει το έργο τους, συμβάλλοντας έτσι στις Υπηρεσίες Υγείας έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Πολιτών.
Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όντως αποτελεί προτεραιότητα για να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία της και διαβεβαίωσε πως το επόμενο διάστημα θα λυθούν τα ζητήματα που αφορούν την στελέχωση των Νοσοκομείων, δίνοντας υπόσχεση πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα περιοδεύσει σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 22:57