Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 13:33

Στην Αθήνα η διεθνής αφρόκρεμα των Νευροχειρουργών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους τα δύο Συνέδρια Νευροχειρουργικής που πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν 400 νευροχειρουργοί – σύνεδροι από την Ελλάδα και διάφορα μέρη του κόσμου.

Στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής με διεθνή συμμετοχή (www.neurosurgerycongress.gr) που έλαβε χώρα στις 27-29 Ιουνίου 2013, συμμετείχαν 190 σύνεδροι, ειδικοί και ειδικευόμενοι νευροχειρουργοί, νοσηλευτές και φοιτητές, ενώ στην 5η Διεθνή Συνάντηση Υδροκεφαλίας (www.hydrocephalus2013.com) που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2013 προσήλθαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες, εκ των οποίων οι 130 ήταν από το εξωτερικό. Δυναμική ήταν και η παρουσία των εταιρειών - χορηγών, αλλά και των εκθετών που υποστήριξαν οικονομικά τα δύο Συνέδρια. Συγκεκριμένα, στα Συνέδρια συμμετείχαν 60 αντιπρόσωποι από 17 εταιρείες του κλάδου.

Τόσο το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, όσο και η Διεθνής Συνάντηση Υδροκεφαλίας που διοργανώνεται ανά τρία χρόνια, αποτελούν κορυφαίες διοργανώσεις που προάγουν την επιστήμη της νευροχειρουργικής και συντελούν στην αρτιότερη και αποτελεσματικότερη προσφορά υπηρεσιών προς το νευροχειρουργικό ασθενή.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (ΕΝΧΕ), Δρ Ιωάννης Πατσαλάς «Τα δύο Συνέδρια προσέλκυσαν διακεκριμένους συνάδελφους νευροχειρουργούς, καταδεικνύοντας σημαντικές πτυχές της Νευροχειρουργικής επιστήμης, όπου σύνεδροι και προσκεκλημένοι - έλληνες και ξένοι-  ομιλητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να παρακολουθήσουν το πλούσιο επιστημονικό και κοινωνικό πρόγραμμα του Συνεδρίου».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν, επίσης, οι δύο κεντρικές ομιλίες κατά την τελετή έναρξης των δύο Συνεδρίων, αντίστοιχα: Στο πανελλήνιο Συνέδριο, οι σύνεδροι παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα διάλεξη του Καθ. Μ. Δανέζη, Επ. Καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Ένα σύμπαν στον καθρέφτη», κατά την οποία αναλύθηκε η πραγματικότητα με ένα νέο, τελείως διαφορετικό τρόπο πέρα από την επιφανειακή υλική πραγματικότητα που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις του ανθρώπου. Από την άλλη, κατά τη Διεθνή Συνάντηση, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τον Καθ. Ιωάννη Χ. Σειραδάκη από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ο οποίος μίλησε για το «Μηχανισμό των Αντικυθήρων», τον αρχαιότερο υπολογιστή που ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο ανοικτά του ελληνικού νησιού Αντικύθηρα, μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης.

Το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής έφερε την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, ενώ την  5η Διεθνή Συνάντηση Υδροκεφαλίας συνδιοργάνωσαν η ΕΝΧΕ με το Νευροχειρουργικό Τμήμα του Medical College of Virginia (VA Commonwealth University, USA) και τη Διεθνή Εταιρεία για την Υδροκεφαλία (ISHCSF – International Society for Hydrocephalus and Cerebrospinal Fluid Disorders).

Παράλληλα με το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής, σε παράλληλη αίθουσα του Athenaeum InterContinental πραγματοποιήθηκε και η 7η Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών Νευροχειρουργικής στις 28 Ιουνίου 2013, η οποία τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 13:39