Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 20 Μαϊος 2012 16:56

Κλείνει η Παθολογική του «Μποδοσάκειου»;

mpodosakeioΤην απόφαση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, κ. Μπούρτσου, για το οριστικό κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Δημήτρης Βαρνάβας.

«Το οριστικό κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής κατ΄ ουσίαν σημαίνει και κλείσιμο ολόκληρου του Νοσοκομείου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα είχε ανακύψει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας των μέτρων του Μνημονίου, τα οποία πάγωσαν κάθε πρόσληψη γιατρού, ακόμη και στις ακραίες περιπτώσεις που Νοσοκομεία κινδύνευαν με κλείσιμο.

Παρ΄ όλες τις παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο νοσοκομείο η απάντηση του υπουργείου Υγείας ήταν αρνητική, η Διοικήτρια, όμως, επέμεινε ότι θα κρατήσει ανοιχτή την Κλινική, κάνοντας μετακινήσεις γιατρών από Νοσοκομεία της Μακεδονίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αίφνης, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, η Διοικήτρια αποφάσισε προχθές να κλείσει την Παθολογική Κλινική και αναγκάζει τους ασθενείς να μεταβαίνουν στο υπερπλήρες Νοσοκομείο της Κοζάνης για εξέταση και νοσηλεία», τονίζεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ. Ταυτόχρονα, καλεί τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας να ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

πηγή-enikos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαϊος 2012 17:00