Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Μαϊος 2012 11:10

1η Επιστημονική Ημερίδα Μαιευτικής στην Πτολεμαϊδα

egkyosΤο Τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε την 1η Επιστημονική Ημερίδα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μαίας , με θέμα «Η Μαία – ο Μαιευτής , Θεμέλιο Ζωής και Εξέλιξης». Η ημερίδα διεξήχθη στις 12 Μαΐου 2012, στην αίθουσα «Τερψιχόρη» του ξενοδοχείου ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ στην Πτολεμαΐδα.

Βασικός σκοπός της ημερίδας ήταν η διάχυση πληροφοριών σχετικά με την παρουσία και συμβολή της Μαίας και του Μαιευτή στην Μαιευτική Επιστήμη. Η ημερίδα απευθύνθηκε σε Μαίες – Μαιευτές, Μαιευτήρες – Γυναικολόγους, Νεογνολόγους , Παιδιάτρους και άλλους επιστήμονες συναφών ειδικοτήτων, καθώς και στο ευρύ κοινό.
Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας κος Γεώργιος Χαραλαμπίδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μαιευτικής κος Σεραφείμ Σαββίδης, ο Πανοσιολογιότατος Πατήρ Νικηφόρος Μανάδης, η Διοικήτρια του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας κα Μπούρτζου Αναστασία. Παραβρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας κος Ασιανός Σοφοκλής και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Διευθυντής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας κος Καραγιαννίδης Αμανάτιος, ο οποίος τόνισε την σημασία της παρουσίας της Μαίας και του Μαιευτή στο μαιευτικό έργο. Η Μαιευτήρ – Γυναικολόγος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου κα Αντωνιάδου Καλλιόπη, ανέπτυξε την διεξαγωγή του τοκετού σε πολύδυμη εγκυμοσύνη, η Μαία κα Σολαχίδου Βασιλική τόνισε την συμβολή της Μαίας και του Μαιευτή στο Μητρικό Θηλασμό, η Μαία Καραγκούνη Δέσποινα στην ομιλία της ασχολήθηκε με την Κοινοτική Μαιευτική, ενώ ο κος Κελτιμλίδης Κυριάκος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, αναφέρθηκε στην παρουσία της Μαίας και του Μαιευτή στην διεξαγωγή τοκετού με καισαρική τομή.
Ιδιαίτερη συμβολή στην επιτυχία της ημερίδας αποτέλεσε η παρουσίαση του κου Χρήστου Παπαγεωργίου,Dr, ειδ. στην Εμβρυομητρική Ιατρική και τον Προγεννητικό Έλεγχο, ο οποίος τόνισε τη σημασία του Προγεννητικού Ελέγχου στην Μαιευτική Επιστήμη.
Στην επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας συνέβαλαν οι φοιτητές καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαϊος 2012 11:18