Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 12:09

Γ. ΒΛΑΤΗΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

altΕρώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής του νομού μας, Γιάννης Βλατής, προς την Υπουργό Παιδείας, με θέμα το πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το 18ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Πλατάνια του Δ. Κοζάνης.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Σύμφωνα με τη «Διαμαρτυρία – Έκκληση» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, το εν λόγω σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας.

Το 18ο Δημ. Σχολείο Κοζάνης κατασκευάστηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί πριν δύο χρόνια στην περιοχή Πλατάνια του Δήμου Κοζάνης προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του ταχέως αυξανόμενου πληθυσμού της περιοχής. Βάσει όμως της καταγγελίας του συλλόγου γονέων, από την αρχή της λειτουργίας του παρατηρήθηκε εντονότατη δυσοσμία στις αίθουσες και τους λοιπούς χώρους του κτιρίου.

Αρχικά εκκενώθηκαν οι αίθουσες του ισογείου, όπου και το πρόβλημα ήταν εντονότερο, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας οι αποθήκες του σχολείου.

Εξαιτίας της δυσοσμίας, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με τους γονείς, πολλοί από τους μαθητές παρουσιάζουν ασθματικές κρίσεις και πονοκεφάλους.

Επειδή η υγεία των μαθητών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Πολιτεία

Επειδή οι γονείς των μαθητών του εν λόγω σχολείου, φοβούμενοι για την υγεία των παιδιών τους, έχουν αποφασίσει ότι, αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί εντός των θερινών μηνών, δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
Σε τι ενέργειες έχουν προβεί ή προτίθεται να προβούν το Υπουργείο και οι λοιποί αρμόδιοι φορείς προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς, να επιλυθεί το πρόβλημα, και να αποφευχθούν τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου κατά τη νέα σχολική χρονιά;
    
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 12:13