Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 31 Μαϊος 2010 12:24

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΖΕΛΛΟΥ ΓΙΑ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΛΛΟΣ«Είμαι πικραμένος , όπως και πάρα πολλοί δημότες της Αιανής ,  μετά από τις χθεσινές εξελίξεις στη Βουλή και την υπερψήφιση του άρθρου 1 του σχεδίου νόμου χωρίς τροποποιήσεις   στο χωροταξικό.

Πιστεύαμε  και αναμέναμε   μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι θα γίνει εξαίρεση από το γενικό πληθυσμιακό κριτήριο και θα γίνει δεκτό το αίτημα μας , που ήταν και αίτημα είκοσι πέντε άλλων ιστορικών Δήμων, για καθιέρωση του κριτηρίου της ιστορικότητας.

Αυτό πιστεύαμε ότι αποτελούσε συμφέρον  και για τη χώρα μας.

Δυστυχώς , αν και υποστηρίχθηκε από μεμονωμένες κοινοβουλευτικές φωνές,  αυτό  δεν έγινε δεκτό και το αίτημα μας για παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας  στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτης ,δεν ικανοποιήθηκε.

Παρά την προσπάθεια μας δεν αντιμετωπίστηκε  με τη σοβαρότητα που έπρεπε η ιδιαιτερότητα μας για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Την ευθύνη έχει   η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών,  που καθιέρωσε  τα συγκεκριμένα και μόνο κριτήρια 

και υποτίμησε το κριτήριο της ιστορικότητας.

Ευθύνες όμως έχουν και άλλοι  τοπικοί θεσμικοί και κομματικοί  παράγοντες και φορείς,  που δεν κατενόησαν και δεν στήριξαν το αίτημα μας.   

Δώσαμε τον αγώνα μας,  για τον οποίο πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι δίκαιος, στηριγμένοι αποκλειστικά και μόνο στις δικές μας δυνάμεις.

Για τον αγώνα αυτό   και στο μέλλον θα είμαστε περήφανοι .

Η ιδέα  μας για ένα διευρυμένο Δήμο στο μέλλον   με έδρα την Αιανή δεν εγκαταλείπεται.

Ευχαριστούμε όλους εκείνους τους δημότες μας και φίλους της Αιανής,  που αταλάντευτα αγωνίστηκαν και στήριξαν την προσπάθεια μας.

Στις νέες συνθήκες του νέου Δήμου Κοζάνης μεταφέρουμε μια μεγάλη προίκα .Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την αξιοποίησης της και την παράλληλη πρόοδο των κοινωνιών των χωριών μας και ανάπτυξη της περιοχής μας.. Όλα όσα ξεκινήσαμε ή σχεδιάσαμε  θα αγωνιστούμε να ολοκληρωθούν και να υλοποιηθούν .»

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Μαϊος 2010 12:27