Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2010 13:12

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΘΗΚΗ

altΈνας νέος χάρτης του Νομού Κοζάνης, με δυνατότητες πολλαπλών παράγωγων εφαρμογών και χρήσεων, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 27 Μαΐου 2010, σε εκδήλωση στη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης. Μία πρωτότυπη έκθεση χαρτών που περιλαμβάνει έναν ανάγλυφο τρισδιάστατο χάρτη του Νομού Κοζάνης, συνοδευόμενο από μία σειρά χαρτών που προέρχονται από το βασικό χάρτη, που προετοιμάστηκαν στον Τομέα Κτηματολογίου, Φωτογραμμετρίας και Χαρτογραφίας του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, από καθηγητές, φοιτητές και επιστημονικούς συνεργάτες του Τμήματος.

Ο κύριος χάρτης που παρουσιάστηκε στη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης είναι ένα παράδειγμα αυθεντικής ψηφιακής χαρτογραφικής σύνταξης και απευθύνεται αναγνωστικά και χρηστικά όχι μόνο στη διοίκηση και τους ειδικούς χρήστες, αλλά και στην εκπαίδευση και το ευρύ κοινό.

Ο κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επιστημονικός υπεύθυνος της χαρτοθήκης, επεσήμανε πως ο χάρτης που παρουσιάζεται είναι αποτέλεσμα « συλλογικής και πρότυπης δουλειάς, με απόδοση διεθνούς επιπέδου και θα τεθεί στη διάθεση των 4 νέων δήμων του Ν. Κοζάνης, με την προοπτική να δημιουργηθούν μελλοντικά και χάρτες πόλεων, χρησιμοποιώντας δορυφορικές μεθόδους και τεχνολογίες».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, εξέφρασε την χαρά του για την διετή συνεργασία με τον κ .Λιβιεράτο για τη λειτουργία της

Δημοτικής Χαρτοθήκης, τονίζοντας πως «η δραστηριότητα αυτή μας δείχνει το μέλλον και την προοπτική της Κοζάνης στον τομέα του πολιτισμού, με τις ενέργειες για το νέο κτίριο της Κοβανταρείου Βιβλιοθήκης και την Δημοτική Πινακοθήκη που προετοιμάζεται στο Αρχοντικό Βαμβακά. Η δραστηριότητα αυτή μας δείχνει το μέλλον του νέου Δήμου Κοζάνης σε ότι αφορά τον πολιτισμό, ο οποίος με κορωνίδα τις αρχαιότητες της Αιανής, μπορεί να διαπρέψει και να καταγραφεί στον εθνικό μας χάρτη, ως ένας πολιτιστικός πόλος εθνικής εμβέλειας». Ο κ. Μαλούτας κλείνοντας εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του Κοζανίτη Ευάγγελου Τσίπη στη δημιουργία του χάρτη.

Η έκθεση των νέων χαρτών της Κοζάνης, μαζί με άλλους παλιότερους της περιοχής, θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2010, με ώρες επίσκεψης κοινού: Δευτέρα και Παρασκευή 11:00 – 13:00 / Σάββατο και Κυριακή 11:00 – 13:00 και 18:00 –20:00.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Μαϊος 2010 13:26