Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Μαϊος 2010 11:30

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣΤην εκκρεμότητα έργων ενταγμένων στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής, όπως κατασκευής και βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας στο Ν. Κοζάνης και στη χώρα επισημαίνει με ερώτησή του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή ο Τομεάρχης Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης.

Ο βουλευτής Κοζάνης κάνει ιδιαίτερη αναφορά για έργο βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Τσοτυλίου που θα ανακουφίσει ομάδα κτηνοτρόφων στον ορεινό Δήμο του Νομού, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής αλλά εκκρεμεί εδώ και ένα (1) χρόνο τώρα.

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Μπατζελή Αικατερίνη

 
Θέμα: Αγροτική Οδοποιία Τ.Δ. Δ. Τσοτυλίου.
 

          Στις 21-10-2009 ο Δήμος Τσοτυλίου προχώρησε στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο ΥΠΑΑΤ για την προέγκριση υπογραφής σύμβασης του έργου «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Δ.         Δήμου ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ». Το έργο αυτό ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης Ελλάδας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 4074/13-05-09 απόφασης ένταξης του ΥΠΑΑΤ. Το εν λόγω έργο αφορά στη δυνατότητα πρόσβασης πέντε νέων κτηνοτροφικών μονάδων που έγιναν στην περιοχή.

          Όμως αντί να δοθεί η προέγκριση υπογραφής σύμβασης, επιστράφηκαν τα δικαιολογητικά ανυπόγραφα από τον Ειδικό Γραμματέα της Διαχειριστικής Αρχής στο γραφείο Περιφέρειας     Δυτ. Μακεδονίας, βάζοντάς τα στο αρχείο.

          Παράλληλα εκκρεμεί και δεύτερη μελέτη του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ», η οποία υποβλήθηκε στο ΥΠΑΑΤ για ένταξη με το υπ’ αριθμ. 181/11-01-10 έγγραφο του Δ. Τσοτυλίου.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν εύλογα έντονες αντιδράσεις από τους νέους αγρότες, οι οποίοι επένδυσαν στον αγροτικό τομέα γεμάτοι όνειρα και φιλοδοξίες. Μάλιστα ο Δήμος Τσοτυλίου προέβλεψε σε πρώτη φάση για την τροφοδοσία τους σε νερό.

Επειδή η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της πολιτείας

 

Ερωτάται η Υπουργός:

 

1.    Ποιες οι προθέσεις του υπουργείου σας ως προς την έγκριση των μελετών του Δήμου Τσοτυλίου για τα έργα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Τ.Δ. Δ. ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ» και «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ», ώστε οι αγρότες να προσεγγίζουν με ασφάλεια τις εκμεταλλεύσεις τους διευκολύνοντάς στο δύσκολο από τη φύση του επάγγελμα τους;

 

2.     Συμμερίζεστε την αγωνία γεωργών και κτηνοτρόφων σε δήμους σ’ ολόκληρη τη χώρα που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα ελλείψεων αγροτικής οδοποιίας και τι σχεδιασμός υπάρχει από την κυβέρνηση για την αντιμετώπισή τους;

 

Αθήνα,19.05.10                                                 Ο ερωτών βουλευτής

                                                                         Γεώργιος Κασαπίδης
                                                                       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Μαϊος 2010 11:48