Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Μαϊος 2010 17:19

ΑΙΑΝΗ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

altΣυνεχίζονται  οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Δήμου Αιανής , που αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την  κατάργηση του Δήμου και την ενσωμάτωση του στο διευρυμένο Δήμο Κοζάνης σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης». Ο χαρακτηρισμός της Αιανής ως «ιστορική έδρα» του Δήμου Κοζάνης ελάχιστα τους  ικανοποιεί και πιστεύουν πως  θα  είναι άνευ ουσιαστικής αξίας.  Ο στόχος για την παραμονή του ιστορικού Δήμου παραμένει.

Το Σάββατο 15-05-2010  συνεδρίασε έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο Αιανής παρουσία εκατοντάδων δημοτών και ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει την διαφωνία του με το τελικό προτεινόμενο  σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Την Κυριακή έγινε λαϊκή συνέλευση, πραγματικό μάθημα δημοκρατίας , παρουσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ  κ.κ. Γιάννη Βλατή & Πάρη Κουκουλόπουλου , στην οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις για τον Καλλικράτη και τα ενδεχόμενα να ικανοποιηθεί το αίτημα των δημοτών Αιανής.

Την Δευτέρα  το απόγευμα έγινε συμβολικός «αποκλεισμός» του δρόμου στο ύψος της εισόδου της Αιανής από Κοζάνη,  παρουσία εκατοντάδων δημοτών και ιδιαίτερα νέων .alt Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς οδικούς χάρτες της περιοχής , νερό, φυλλάδια με το αίτημα για παραμονή του ιστορικού Δήμου,  αλλά και έντυπο υλικό που τεκμηριώνει την ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου Αιανής 3000 χρόνια τώρα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων,  αφού ο κάθε  αποκλεισμός κρατούσε περίπου τρία λεπτά.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια κίνηση-χωρίς όμως αποκλεισμό- έγινε το Σάββατο και την Κυριακή το απόγευμα στο κέντρο της Αιανής, όπου ομάδα νεολαίας ενημέρωνε με έντυπα τους χιλιάδες  διερχόμενους οδηγούς, που με το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού από δημότες του Δήμου Σιάτιστας, ήταν πάρα πολλοί.

Ο Δήμαρχος Αιανής Γιώργος Τζέλλος δήλωσε πως ο αγώνας κλιμακώνεται και  η προσπάθεια θα συνεχιστεί με επαφές στην Αθήνα με  βουλευτές μέλη της επιτροπής που επεξεργάζονται το σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για να το φέρουν στην τελική του μορφή για ψήφιση στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.

 
 
 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αιανής      

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Μαϊος 2010 17:27