Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 14:41

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ TOY KKE ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

altΤο ΚΚΕ καλεί το λαό να απορρίψει το κυβερνητικό σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» για τη διοικητική μεταρρύθμιση του αστικού κράτους, να απορρίψει τους στόχους και τα μέτρα του, γιατί δεν εκφράζει τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Το σχέδιο «Καλλικράτης» στοχεύει στην προσαρμογή του αστικού κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.

Επιδιώκει να ισχυροποιήσει και να προσαρμόσει κυρίως τους περιφερειακούς κρίκους του ενιαίου (κρατικού) μηχανισμού, τα όργανα μεγάλων αστικών κέντρων (ως δήμων ή «μητροπολιτικών κέντρων»), ώστε να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα, για λογαριασμό του κεφαλαίου, κεντρικές λειτουργίες. Να αποκτήσουν την ικανότητα πιο στενού και ουσιαστικού συντονισμού και ευελιξία διασύνδεσης με τα όργανα της ΕΕ.

Η αντίληψη του ΚΚΕ για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο έχει θεμέλιό της την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής, με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Στηρίζεται στην εργατική και λαϊκή συμμετοχή και έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, που διαρθρώνεται πρώτα από όλα σε επίπεδο παραγωγικής μονάδας και κοινωνικής υπηρεσίας. Πάνω σ' αυτή τη βάση διαμορφώνεται ένα ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας. Εξασφαλίζεται ο σχεδιασμός της ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο, σύμφωνα και με το φυσικό και παραγωγικό πλούτο της χώρας.

Με στόχο την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ στον εργαζόμενο λαό, η ΝΕ Κοζάνης έχει προγραμματίσει σειρά συγκεντρώσεων - ομιλιών με θέμα «Η νέα διοικητική δομή, το σχέδιο «Καλλικράτης» και οι θέσεις του ΚΚΕ» και καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να πάρουν μέρος σʼ αυτές.

Οι συγκεντρώσεις - ομιλίες θα πραγματοποιηθούν όπως παρακάτω:


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΑ
ΤΟΠΟΣ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/5/2010

7:00 μμ

Αίθουσα Νομαρχιακού

Συμβουλίου Κοζάνης

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ

(στέλεχος του ΚΚΕ)

ΠΕΜΠΤΗ 6/5/2010

7:00 μμ

Αίθουσα Εμπορικού

Επιμελητηρίου Πτολεμαΐδας

(έναντι υδραγωγείου)

 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ

(μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ)

ΠΕΜΠΤΗ 6/5/2010

8:00 μμ

Αίθουσα Δημοτικού

Συμβουλίου Σιάτιστας

 

ΕΦΗ ΤΣΙΓΚΑ

(μέλος της ΕΠ ΔΜ του ΚΚΕ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/5/2010

8:00 μμ

Αίθουσα Δημοτικού

Συμβουλίου Σερβίων

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΒΟΥ

(Γραμματέας ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/5/2010

8:30 μμ

Αίθουσα Κοινοτικού

Καταστήματος Ποντοκώμης

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ

(μέλος της ΕΠ ΔΜ του ΚΚΕ)

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 14:44