Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 07:09

Να παραμείνει ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητών στα ελληνικά ΑΕΙ η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας ζητούν ΔΝΕΓ (ΕΚΠΑ) και ΣΝΕΓ (ΑΠΘ)

Την ανάγκη να προβλέπεται «με ρητή αναφορά η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητριών και φοιτητών στα ελληνικά ΑΕΙ» τονίζουν το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής

Γλώσσας (ΔΝΕΓ) του ΕΚΠΑ και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας (ΣΝΕΓ) του ΑΠΘ εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το άρθρο 58 του προς ψήφιση νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση.

Όπως επισημαίνεται, το εν λόγω άρθρο δεν προβλέπει, με βάση τη διατύπωσή του, την ισχύουσα μέχρι σήμερα προϋπόθεση πιστοποιημένης γνώσης της ελληνικής γλώσσας (σε επίπεδο Β2) για την εγγραφή αλλοδαπών - αλλογενών φοιτητριών/φοιτητών στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Η έλλειψη επαρκούς γνώσης της ελληνικής δεν επιτρέπει: την απρόσκοπτη παρακολούθηση των πανεπιστημιακών παραδόσεων και την επιτυχία στις ακαδημαϊκές σπουδές, την ένταξη στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, την επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας και τη συνεισφορά στον επιστημονικό διάλογο, την ουσιαστική γνώση του ελληνικού πολιτισμού και τη δημιουργία δεσμών με την ελληνική κοινωνία. Το πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας εξάλλου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή σε πανεπιστήμια διεθνώς και χωρίς αυτό δεν καθίσταται δυνατή η φοίτηση σε ιδρύματα της χώρας υποδοχής» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 07:12