Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 13:57

ΔΑΚΕ « ΕΝΩΣΗ »

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το σύνολο των εργαζομένων αντιμέτωπο με τα μεγαλύτερα αδιέξοδα που σώρευσε η  πολιτική της Κυβέρνησης και των διεθνών ομοϊδεατών της που  χωρίς καμία νομιμοποίηση, και έχοντας υφαρπάξει με εντελώς διαφορετικές προεκλογικές δεσμεύσεις την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών, προσφέρει τα δικαιώματά τους, ως αντάλλαγμα για την εύνοια των νεοφιλελεύθερων κερδοσκοπικών αγορών.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων που με κόπους και αγώνες κατακτήθηκαν αφαιρούνται ένα-ένα.

 Η ελαστικοποίηση και η ανασφάλιστη εργασία βυθίζουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους στην φτώχια.

Στην ΔΕΗ η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε τέλμα.

 Η αδράνεια για νέες επενδύσεις, η έλλειψη προσωπικού, η αθρόα εισβολή εργολάβων,    οι  χαριστικές αποφάσεις σε ημετέρους, βυθίζουν την Επιχείρηση σε απαξίωση.

Ο Εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς είναι ανάγκη  να αποτελέσει έναν πραγματικό σταθμό νικηφόρας αναμέτρησης και περαιτέρω κλιμάκωσης του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης, που με την ενεργοποίηση και του μηχανισμού Ε.Ε- Δ.Ν.Τ οξύνεται δραματικά:
Σε αυτή την ιστορική για τον τόπο συγκυρία, η φετινή Πρωτομαγιά, οφείλει να υπερβεί ένα άθροισμα οργανώσεων, και συνδικάτων και χώρων συγκέντρωσης. Πρέπει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα.

Να είναι η πρώτη ηχηρή απάντηση του εργαζόμενου λαού, απέναντι στην προσπάθεια εκχώρησης της κυριαρχίας του στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ.

Οι εργαζόμενοι φέτος  θα πρέπει  να στείλουν το μήνυμα της συνέχισης και όξυνσης των αγώνων απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας από κυβέρνηση – Ε.Ε – ΔΝΤ- εργοδοσία, φέρνοντας στο προσκήνιο τις αναγκαίες διεκδικήσεις που να δηλώνουν αταλάντευτα:

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Η ΔΑΚΕ « ΕΝΩΣΗ » καταδικάζει την στάση όλων όσων  συμβάλλουν   και στηρίζουν    ενέργειες,  οι οποίες  υποβαθμίζουν και  ευτελίζουν   κάθε κινηματική διαδικασία  των εργαζομένων,  που είναι δυνατόν να αναπτυχθεί σήμερα, απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στις δυνάμεις της εργοδοσίας.

Καλούμε στη βάση των παραπάνω και του κοινού στόχου της ανατροπής του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, κάθε εργατικό σωματείο και συνδικάτο, κάθε εργατική συλλογικότητα και πολιτικό χώρο, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις τους, να πλαισιώσουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, άνεργο και συνταξιούχο της πόλης, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και συνολικά τη νεολαία να ενώσουμε τις φωνές και τη δράση μας σε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να υψώσουμε πιο αποφασιστικά το ανάστημά μας απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να επιβιώνουμε με το ζόρι, να μην έχουμε όνειρα και αξιοπρέπεια, να σκύβουμε διαρκώς το κεφάλι.

Όλοι στην συγκέντρωση το Σάββατο 1 Μαΐου στις 09:30 στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 13:59