Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 12:45

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού στη συνεδρίασή του της 6ης Μαρτίου 2023, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Βελβεντού εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους επιβάτες.

Θεωρεί αυτονόητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών και την απονομή ταχείας δικαιοσύνης.

Η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη. Με επαρκές, εξειδικευμένο προσωπικό και αυστηρή τήρηση του κανονισμού κίνησης δεν συμβαίνουν δυστυχήματα, πόσο μάλλον όταν το έτος 2023 ακόμα εστιάζουμε στην έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας που παλαιότερα λειτουργούσαν, όπως η «σωτήρια» τηλεδιοίκηση. Η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο από κανέναν.

Δυστυχώς η υποχρηματοδότηση, η ιδιωτικοποίηση και η κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου υποβάθμισαν τη λειτουργία του σιδηροδρόμου.

Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την σωστή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων αλλά και για την κάθε μορφής εξυπηρέτηση των κλάδων της οικονομίας που χρησιμοποιούν το δίκτυο των σιδηροδρόμων της πατρίδας μας, ώστε να μην ξαναζήσει η χώρα μας  τέτοια ανείπωτη τραγωδία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΛΛΟΥ ΒΑΓΙΑ