Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 17:27

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 2Ης ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΕΟΡΔΑΙΑ 2010»

O ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣΜε την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Νομού μας, σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις ευχές για «καλή επιτυχία» στην Εκθεσιακή αυτή διοργάνωση των μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και του Προέδρου του, κυρίου Χρήστου Σάββα, αλλά και του Προέδρου του Εκθεσιακού Κέντρου, κυρίου Παναγιώτη Αποστολίδη.

Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να είναι εδώ απόψε, παρά τον αρχικό προγραμματισμό, λόγω της έκτακτης αναχώρησης τους για την Αθήνα, όπου θα έχουν συναντήσεις αύριο το πρωί με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη, και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και τους όρους με τους οποίους θα δοθούν ως το τέλος του 2010 μέσω ΤΕΜΠΜΕ, με την εγγύηση δηλαδή του κράτους, από τις Τράπεζες τα ασφαλιστικά δάνεια και τα δάνεια για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο και ακόμα τα δάνεια που θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στην εξόφληση των προμηθευτών τους για αγορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων.

Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ στα εγκαίνια της κλαδικής έκθεσης ««ΕΟΡΔΑΙΑ 2010» ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ», που διοργανώθηκε σε συνεργασία του Εμπορικού συλλόγου Πτολεμαίδας, του «Εκθεσιακού Κέντρου» και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Νομού μας.

Η πρωτοβουλία βέβαια για τη διοργάνωση, οφείλω να πω, ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαίδας και γιαυτό θα ήθελα πρώτα από όλα να συγχαρώ θερμά τον Πρόεδρο, κύριο Ματθαίο Καλαϊτζόπουλο, και τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου που προωθούν την υλοποίηση τέτοιων σχεδιασμών που είναι προς όφελος τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και της εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πιστεύω, ότι η μεταξύ μας συνεργασία, που υπήρξε άψογη από κάθε πλευρά, θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

 Όλοι, εκθέτες, έμποροι και επισκέπτες, να μείνουν ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή τους και εμείς ως διοργανωτές, που προσπαθήσαμε όπως πάντα για το καλύτερο, να δικαιωθούμε για την προσπάθειά μας.

Με την ευκαιρία των σημερινών εγκαινίων, θα ήθελα να επισημάνω ότι η συνεργασία του Επιμελητηρίου μας με όλους τους τοπικούς Φορείς, αλλά και Οργανισμούς που στοχεύουν στην προώθηση της «Ανάπτυξης» είναι για μας μονόδρομος.

 Σ’ αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει, όπως όλοι γνωρίζουμε, μια οξύτατη και πολυδιάστατη κρίση και οι περισσότερες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι πιο μικρές και οι μεσαίες δίνουν αγώνα για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από το δυσμενέστατο περιβάλλον που επικρατεί (και χαρακτηρίζεται από την πιστωτική ασφυξία, τις διαδοχικές φορολογικές επιδρομές, την κάμψη της κατανάλωσης, τη μείωση της παραγωγής και του κύκλου εργασιών και άλλα), θα πρέπει όλοι ενωμένοι να πούμε :

-ΟΧΙ στην αδράνεια,
-ΟΧΙ στην απραξία!
-ΝΑΙ σε πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που μας βγάζουν από το «καβούκι μας», 

ενισχύουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών μας,

ανοίγουν δρόμους για νέες συνεργασίες, 

δημιουργούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών, προς όφελος και των δύο πλευρών και της τοπικής οικονομίας γενικότερα.

-ΝΑΙ στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας,

-ΝΑΙ στην αισιοδοξία που ενισχύεται από τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των Φορέων μας, αλλά και της Πολιτείας, κυρίως της Πολιτείας, που οφείλει ιδιαίτερα τώρα, -και αναφέρομαι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που η Εθνική Οικονομία αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες στην ιστορία της,- να κινητοποιήσει τις αναπτυξιακές της δυνάμεις.

Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου βρίσκεται στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του αρμόδιου Υπουργείου, για να ενημερωθεί για τα δύο νέα προγράμματα που μέσω ΤΕΜΠΜΕ θα δώσουν ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας κάνει να αισιοδοξούμε.

Το ίδιο και η ανακοίνωση, λίγο πριν το Πάσχα, ότι ξεκλειδώνει το ΕΣΠΑ.

Τα μηνύματα ότι η Πολιτεία, ότι οι αρμόδιοι, τέλος πάντων, δεν μένουν άπραγοι μπροστά στη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες από την αρνητική ψυχολογία που δημιούργησε στους καταναλωτές και σε όλους τους έλληνες το άσχημο διεθνές παιχνίδι των κερδοσκόπων ενάντια στην πατρίδα μας, είναι αυτά που περιμένουμε.

Έχουμε ανάγκη και οφείλουμε να πιστέψουμε ότι για να περάσει η Χώρα την κρίση πρέπει όλοι να δώσουμε εξετάσεις για τον εαυτό μας, έστω κι αν το ποσοστό ευθύνης που εμείς έχουμε είναι μικρότερο από τα λάθη που έκαναν άλλοι.

Με τις δυνατότητες και τους μηχανισμούς ανάπτυξης που μας παρέχονται θα πρέπει να στηρίξουμε τις υγιείς επιχειρήσεις μας, πάνω στις οποίες στηρίζεται το οικονομικό μέλλον του τόπου μας και η ελπίδα για πάταξη της ανεργίας.

Τελειώνοντας και αφού σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή σας στην έκθεση αυτή, αλλά και γενικά στις εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου μας που πάντα έχουν στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω να μην ξεχνάτε ότι για οποιαδήποτε ενημέρωση, για οποιαδήποτε πληροφόρηση ή κατεύθυνση τυχόν χρειαστείτε για τα μέτρα και τις πολιτικές που προωθεί αυτόν τον καιρό η Κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων, να μη διστάζετε να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο, το οποίο είναι και θα παραμείνει στο πλευρό σας την τόσο δύσκολη αυτή χρονιά.

Πιστεύω και εύχομαι από καρδιάς η κλαδική έκθεση «ΕΟΡΔΑΙΑ 2010» να είναι επιτυχημένη -από κάθε άποψη- και να αναδείξει, για άλλη μια φορά, την πόλη της Πτολεμαίδας ως ένα Κέντρο Εμπορικής δράσης από τα πλέον αξιόλογα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Καλή επιτυχία σε όλους.

Σας ευχαριστώ!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 17:31