Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 14:54

ΚΕΠ Δ. ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την πρόταση της για την δημιουργία ενός Ενεργειακού Δήμου στα πλαίσια του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» παρουσίασε κατά την διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Κίνησης κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στην μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που πραγματοποιείται στην χώρα με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με την επαναθεμελίωση των Δήμων ανά την επικράτεια.

Δεν μπορούμε να μείνουμε απλοί παρατηρητές στις μεγάλες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος, αλλά οφείλουμε να συμμετέχουμε στον διάλογο και να συνδιαμορφώσουμε από κοινού την τελική πρόταση, το οριστικό σχέδιο για την Διοικητική Μεταρρύθμιση. Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι φορείς απουσιάζουν από τον διάλογο δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τα τεράστια κενά τους. Σήμερα ο διάλογος έπρεπε να ήταν στην ατζέντα, στην ημερήσια διάταξη του χώρου της αυτοδιοίκησης όχι μόνο στο επίπεδο της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ αλλά σε επίπεδο όλης της χώρας. Σε κάθε νόμο. Αυτό απαιτεί η δημοκρατία. Δυστυχώς υπάρχει έλλειμμα παιδείας. Μεταρρυθμιστικής παιδείας. Η δική μας πρόταση απαντά στις σταθερές που θέτει το σχέδιο Καλλικράτης και πιστεύουμε ότι τα γεωγραφικά όρια του Ενεργειακού Δήμου που προτείνουμε και είναι οι πρώην Δήμοι Ελλησπόντου, Δημητρίου Υψηλάντη, Αγίας Παρασκευής και μερικά Τοπικά Διαμερίσματα από τους Δήμους Κοζάνης και Πτολεμαίδας τον καθιστούν το ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Στις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές που έχει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελλησπόντου αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ελλησπόντου κ. Αλέκος Κοκκινίδης, καταθέτοντας και τον προβληματισμό του για το αν μπορεί να παραμείνει ως έχει ο Δήμος Ελλησπόντου εκτιμώντας παράλληλα ότι το σχέδιο Καλλικράτης δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Την πρόταση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου παρουσίασε αναλυτικά ο Γραμματέας κ. Λάζαρος Μισαηλίδης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει σήμερα η γεωγραφική ενότητα που προτείνετε αλλά και τα μειονεκτήματα της.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 14:58