Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 11:59

“Η ΕΝΩΣΗ”:ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

altΤο Σωματείο Ενέργειας ΔΕΣΜΗΕ-ΔΕΗ   ενημερώνει όλους τους συναδέλφους  ότι  στην    συνεδρίασή στις (14/4/2010) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε.,  ενέκρινε ομόφωνα τα Τεύχη Διακήρυξης για το έργο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V ( μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Ατμοηλεκτρικής Μονάδας ), μικτής ισχύος 550- 660 MW, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη και με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση. Το Σωματείο Ενέργειας ΔΕΣΜΗΕ-ΔΕΗ   εκφράζε ι την  ικανοποίησή του για την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ, αναφορικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Η σημερινή απόφαση για την προκήρυξη της νέας μονάδας δημιουργεί αισιοδοξία στους εργαζόμενους και  στην τοπική κοινωνία, ταυτόχρονα όμως απαιτεί από όλους μας να μην εφησυχάσουμε ούτε στιγμή, ώστε η διαδικασία να έχει θετική έκβαση. Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ΔΕΗ, καθώς ξεκινάει το ενεργειακό πρόγραμμα που θα στηρίζει την αυτοδύναμη ανάπτυξη της επιχείρησης , αφενός με την κατασκευή της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ V σε πρώτη φάση και αφετέρου της ΜΕΛΙΤΗΣ ΙΙ σε δεύτερη φάση , με επενδύσεις σε νέες  σύγχρονες λιγνιτικές  μονάδες ,καθαρής και φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας,  ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει  θερμική ισχύ η οποία θα χρησιμοποιείται για την τηλεθέρμανση του ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την λειτουργία της Νέας Μονάδος, είναι η  απρόσκοπτη τροφοδότηση της με λιγνίτη για τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει λοιπόν η Νέα Διοίκηση να έρθει σε διαβούλευση με την Πολιτεία, προκειμένου να ολοκληρωθούν  οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των οικισμών Μαυροπηγής και Ποντοκώμης για να μπορέσουν να ξεκινήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι εργασίες διάνυξης του νέου ορυχείου.

Το Σωματείο Ενέργειας ΔΕΣΜΗΕ-ΔΕΗ θα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις, θα αγωνίζεται για το καλό της επιχείρησης των εργαζόμενων και των ελλήνων καταναλωτών , στηρίζοντας μια  ισχυρή ΔΕΗ και θα επιμένει στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ηλεκτροδότησης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 12:03