Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 10:35

ΠΑΡΟΥΣΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ .ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε.

altΣτη συνεδρίαση της Τρίτης, 14 Απριλίου, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. παρέστησαν τα στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ πιστά στην δέσμευσή τους, ότι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν τη δημοπράτηση της μονάδας Πτολεμαΐδα V. Μιας μονάδας που η κατασκευή της έχει συνδεθεί με την βιωσιμότητα της Επιχείρησης, τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, την αναπτυξιακή προοπτική του ενεργειακού λεκανοπεδίου.

Δίνοντας το παρών σε μία συνεδρίαση που στην ημερήσια της διάταξη περιελάμβανε το θέμα της μονάδας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μαζί με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, μέσα σε κλίμα σύμπνοιας, κατέθεσαν για άλλη μια φορά τις απόψεις τους για την αναγκαιότητα της λήψης απόφασης για άμεση δημοπράτησης της Μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V. Με αίσθημα ικανοποίησης δεχθήκαμε καταρχήν την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. που ενέκρινε ομόφωνα τα Τεύχη Διακήρυξης για την μονάδα, καθώς επίσης και την άμεση προκήρυξη του Διαγωνισμού. Η εξέλιξη αυτή είναι σαφέστατα πολύ σημαντική και αποδεικνύει την επιβράβευση του μακρόχρονου, δύσκολου και εξαιρετικά κρίσιμου αγώνα που κλήθηκε να δώσει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζοντας τη θέληση και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Επιπλέον, με αυτή την παρέμβαση, μας δόθηκε η ευκαιρία, μετά τα παρατεταμένα σχόλια του τύπου για την «μεγάλη επιχειρηματική κόντρα που αποκτά και προφανείς πολιτικέςalt διαστάσεις και βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο τον μεγάλο διαγωνισμό για το ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, έργο που αφορά την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα», να επιστήσουμε την προσοχή των μελών του Δ.Σ. για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο χειρισμός του όλου θέματος, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τραγελαφικές καταστάσεις όπως το «φιάσκο της Μελίτης».

Για την δε μονάδα Μελίτη ΙΙ, για μία ακόμα φορά επισημάνθηκε από πλευράς ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ η ζωτικής σημασίας ανάγκη κατασκευής της μονάδας και το ότι θα πρέπει επιτέλους να αρθούν οι δυσκολίες και να λυθούν τα προβλήματα με την λειτουργία των Ορυχείων Βεύης και Κλειδίου προκειμένου, απρόσκοπτα και ΑΜΕΣΑ να προκηρυχθεί και η αυτή η νέα, σύγχρονη μονάδα από την ΔΕΗ.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά όλα τα θέματα. Το αίσθημα της ικανοποίησης δε μας επαναπαύει. Οι αναγκαιότητες για την Επιχείρηση, τους εργαζόμενους, τον τόπο μας είναι πολύ σημαντικές για να ολιγωρήσουμε.

 

Συνεχίζουμε δυναμικά με το κίνητρο που μας δίνουν οι θετικές εξελίξεις που επιτυγχάνουμε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 10:45