Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 08:28

Τα 36α Λασσάνεια συνεχίζονται με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα

Τα 36α Λασσάνεια, που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, τον ΟΑΠΝ, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης,  συνεχίζονται ανανεωμένα, με ένα πλούσιο και πολυθεματικό πρόγραμμα,

το οποίο έχει γίνει  ιδιαίτερα αποδεκτό από  το κοινό, καθώς οι εκδηλώσεις σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση.

Μεγάλες συναυλίες, υψηλού επιπέδου  θεατρικές παραστάσεις  πολλές από τις οποίες έχουν ανέβει στην Επίδαυρο και συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου και άλλα μεγάλα φεστιβάλ, εκδηλώσεις στις τοπικές κοινότητες, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, η Διεθνής συνάντηση αγιογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, Καλοκαιρινή εκστρατεία της βιβλιοθήκης, Καλοκαιρινό σχολείο του ΔΗΠΕΘΕ, αθλητικές δράσεις, Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, συναυλίες με καλλιτέχνες της περιοχής!

Οι εκδηλώσεις των 26ων Λασσανείων όμως δεν σταματούν εδώ. Ακολουθούν  σημαντικές διοργανώσεις: το Jazz festival, ο Ευξείνιος κύκλος και η Συνάντηση χάλκινων πνευστών, ενώ συνεχίζονται οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες με μια μοναδική βραδιά στις 31 Αυγούστου με μουσική από τις Νήσους Φερόες.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Συναυλίες

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΔΑΚ Κοζάνης 21:00

ΕΥΞΕΙΝΕΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 2018

Συναυλία παραδοσιακής ποντιακής μουσικής με τη συμμετοχή καταξιωμένων πόντιων καλλιτεχνών σε συνεργασία με τα ποντιακά σωματεία του Δήμου Κοζάνης.

Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης 21:00

«MUSIC FROM THE FAROE ISLANDS»

Mattias Kapnas (piano), Kristian Blak (piano), Mikael Blak (bass)
Works by Mattias Kapnas and Kristian Blak

Είσοδος ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κεντρική Πλατεία Κοζάνης 20:00

1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Θεατρικές παραστάσεις

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21:30

Κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ

ΖΩΡΖ ΦΕΥΝΤΩ  «ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ»

ΘΕΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Δυο μονόπρακτα με κεντρικό θέμα τη σχέση του ζευγαριού. Πρόκειται για εξαιρετικής δομής φάρσα με κοφτερό χιούμορ. Ο Ζωρζ Φευντώ ανύψωσε τη φάρσα σε υψηλό λογοτεχνικό είδος. Το χιούμορ του ανατέμνει με οξύτητα τις ανθρώπινες σχέσεις και συνδυάζει την ψυχαγωγία με την υψηλή αισθητική…

Μετάφραση:Βίκυ Λιακοπούλου
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Σκηνικά:Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική:Κώστας Νικολόπουλος
Κίνηση: Κική Μπάκα
Πρωταγωνιστούν: Ευγενία Δημητροπούλου, Κώστας Αποστολάκης,Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος,Ειρήνη Κουτρουμάνου και Δημήτρης Τσίκουρας

Γενική είσοδος: 12 €

Μειωμένο: φοιτητικό 8 € & ομαδικά, πολυτέκνων & ανέργων 5 €

Προπώληση: viva.gr

ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 21:00

ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ

ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»

Η θεατρική ομάδα μαγικές σβούρες  παρουσιάζει,  σε διασκευή-σκηνοθεσία του  Δημήτρη  Αδάμη, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»  παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας. Το πιο πολυπαιγμένο και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο φέρνει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης , του αυθορμητισμού και της φαντασίας. Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά από το υλικό των ονείρων και με σύγχρονη, αθώα και δροσερή ματιά μαγεύει τους μικρούς θεατές και τους συστήνει  τον  σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου. Ο σκηνοθέτης τοποθετεί τη δράση στη δεκαετία του 1920-1930, τότε που ο κόσμος, μετά το τέλος του πολέμου, αναζητά το όνειρο, την ελπίδα , την αναγέννηση, σε νέες ,σχεδόν επαναστατικές, συνθήκες. Και αυτό συμβαίνει παντού. Στον τρόπο που ζει, που ντύνεται, στη μουσική που ακούει. Μέσα από τους χορευτικούς ήχους, λοιπόν, του τσάρλεστον, τα νιάτα ανθίζουν, ο κόσμος ελπίζει. Και ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Κατερίνα Τούρα, Διασκευή –Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, Σκηνικά: μαγικές σβούρες, Κοστούμια: Ελίνα Δράκου, Kίνηση: Σταύρος Αποστολάτος, Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Μάσκες – Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης, Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ρενάτα Τσιούλου, Ειρήνη Καλογεροπούλου, Βοηθός Κινησιολόγου: Αναστασία Μπρουζιώτη

Παίζουν: Άρης Βέβης, Μικές Γλύκας, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Στέλιος Πετράκης, Πέτρος Πέτρου, Δανάη Σδούγκου,  Έφη Σισμανίδου, Μαριλίζα Χρονέα.

Γενική είσοδος: 10 €  Προπώληση 8 €  Άνεργοι με επίδειξη κάρτας 6 €

Προπώληση Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδης και viva.gr

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 20:00

Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης

ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ»

Μονόλογος βασισμένος στο βιβλίο του Αντώνη Κάλφα με τίτλο «Το τελευταίο τσιγάρο» και τον επεξηγηματικό υπότιτλο «Μονόλογος του τρυφερού λήσταρχου Ιωάννη Παπαδημητρίου εκ Δρυανίστης», ο οποίος ζήτησε να καπνίσει το έσχατο τσιγάρο, από τα «δικά μας τα μακεδονικά», λίγο πριν τη δημόσια εκτέλεσή του το 1924.
Σε μια προσεγμένη και επιμελημένη, σε κάθε λεπτομέρειά της, παράσταση αναδεικνύεται ο έξοχος μονόλογος που συνέθεσε ο Κάλφας για να μνημειώσει μια περιθωριακή μορφή της πιερικής ιστορίας αλλά κυρίως για να κάνει μια τοποφιλική καταγγελία μέσα από τον στοχαστικό κι ευαίσθητο, πάντα, λόγο του.

Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7, ΣΑΒΒΑΤΟ 8, ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Jazz Festival

Σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο φίλων της Jazz μουσικής στην Κοζάνη

Γενική Είσοδος 5€
Τριημέρου 10€

07/09/18

JFK Jazz Band

Βαλταδώρος Νίκος – Τρομπέτα
Βακουφτσής Φώτης – Τύμπανα
Κιουρτσόγλου Γιώτης – Μπάσο
Δημητρίου Κώστας – Σαξόφωνο
Κουτσουνάνος Μανώλης – Τύμπανα
Σαπαλίδης Κώστας – Κιθάρα
Τζούκας Γεώργιος – Πιάνο
Ιωάννου Χάρης – Σαξόφωνο

08/09/18

Anadolis Trio

Αναδολής Νικόλας Πιάνο
Αναστασιάδης Κώστας Τύμπανα
Ευδαίμων Μιχάλης Μπάσο

Giorgos Kontrafouris Trio

Γιώργος Κοντραφούρης: Hammond Organ
Στέφανος Ανδρεάδης: κιθάρα
Βασίλης Ποδαράς: τύμπανα

09/09/18

Next Step

Παπαδόπουλος Γιάννης Πιάνο
Κότσυφας Θοδωρής Κιθάρα
Μάνος Ντίνος Μπάσο
Ποδαράς Βασίλης Τύμπανα

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 08:54