Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 15:05

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

altΤο Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης συμμετέχει στη σιωπηρή διαμαρτυρία και καλεί όλους τους εργαζομένους την Τέταρτη το απόγευμα & ώρα 18:30 στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κοζάνης είναι τραγική η έλλειψη στελέχωσης από ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διαμορφώνουν ένα σκηνικό που όχι απλά ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής αλλά θέτει και σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Η απροθυμία των νέων γιατρών να ενταχθούν στο ΕΣΥ , αφενός γεννά ερωτήματα για τις αιτίες της απροθυμίας τους και αφετέρου οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση της Δημόσιας Υγείας. Η κυβέρνηση με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης όχι μόνο δεν ασχολείται με τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, αλλά τα επιτείνει προσθέτοντας στην υπάρχουσα υποστελέχωση των Κλινικών και την αδιαφορία της για την αποζημίωση των εφημεριών. Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω αποχώρηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας και εντέλει στην κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα της Περίθαλψης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των πολιτικών υγείας που έχουν εφαρμόσει οι διάφορες Κυβερνήσεις αποτελεί το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου η υποστελέχωση των διαφόρων κλινικών έχει οδηγήσει ακόμη και σε κλείσιμο κλινικών (Παιδιατρική), ενώ κάποιες άλλες λειτουργούν λόγω υψηλού αισθήματος ευθύνης κα αυτοθυσίας των υπηρετούντων γιατρών (Παθολογική, Καρδιολογική κτλ). Το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του μικρού Γιαννάκης μόλις 13μηνών, χωρίς σοβαρή αιτία, αλλά λόγο της μεγάλης καθυστέρησης και της ανοργανωσιάς, που περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο της Δυτ. Μακεδονίας και «κατέληξε» στο «Ιπποκράτειο» της Θεσ/ νίκης.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τώρα!

Καμία μείωση κρατικής επιχορήγησης σε ότι αφορά τη Δημόσια Υγεία.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και το κράτος έχει την υποχρέωση να την παρέχουν σε όλους τους πολίτες.

Ζητάμε την άμεση τοποθέτηση ιατρών για να λειτουργήσουν οι κλινικές του νοσοκομείου και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κατασκευής νέου σύγχρονου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κοζάνης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 15:08