Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 17:32

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Η φετινή παγκόσμια ημέρα καταναλωτή βρίσκει τους Έλληνες καταναλωτές, κύρια μισθωτούς, συνταξιούχους και νέους στα όρια της απόγνωσης, βλέποντας τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς στο κόκκινο, λόγω αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης αλλά και κερδοσκοπικών ανατιμήσεων.

Βασικές αιτίες, είναι η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, η προβληματική λειτουργία του ανταγωνισμού, και η αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική. Η χώρα μας έρχεται πρώτη στη αύξηση των τιμών σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης .

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Καταναλωτή το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, επισημαίνει στους καταναλωτές ότι για άλλη μία φορά πρέπει να προβληματιστούν σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων τους , που  συγκεκριμένα αναφέρονται: στην ικανοποίηση των βασικών τους αναγκών∙ στην πληροφόρηση τους για την ποιότητα των προϊόντων στη δυνατότητα τους για  επιλογή, που συνδέεται με την επάρκεια και  την ποικιλία των προϊόντων∙ στην προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους∙ στην αποζημίωσή τους όταν πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης∙ στην εκπροσώπηση τους στα κέντρα αποφάσεων∙ στη καταναλωτική αγωγή . Ο εορτασμός, μάλιστα, αυτός αποκτά δραματική επικαιρότητα ενμέσω παγκόσμιας οικονομκής – και όχι μόνο – κρίσης.Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε στα μέσα του 2008 και συνεχίζει να εξελίσσεται, η αύξηση του Φ.Π.Α., η αύξηση στη φορολογία των καυσίμων, η αύξηση στα τιμολόγια κοινής ωφέλειας έχει πλήξει την απασχόληση και μειώνει τα διαθέσιμο εισόδημα των εργαζόμενων καταναλωτών.

Ειδικότερα στη χώρα μας η κρίση αυτή συμπίπτει με τη δημοσιονομική κρίση που προκαλέι δραματική μείωση στα εισοδήματα μας. Η θέση του καταναλωτή έχει γίνει ιδιαίτερα δυσχερής. Το καταναλωτικό πρότυπο οφείλει να αλλάξει άμεσα και ριζικά. Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία απολύτως σπατάλη. Επιβάλλεται η σύνεση και η σωστή επιλογή στις καταναλωτικές αποφάσεις και γενικότερα η υιοθέτηση ενός προτύπου καταναλωτικής συμπεριφοράς σύμφωνου με τις πραγματικές δυνατότητές μας και τις πραγματικές ανάγκες μας.

Ταυτόχρονα η κατανάλωσή μας, πρέπει να στηρίξει άμεσα την εγχώρια παραγωγή για να προκληθούν δυναμικές ανάτασης που αυτομάτως θα στηρίξουν και την εγχώρια απασχόληση.

Η υπευθυνότητα στις επιλογές μας και η συλλογική αγωνιστική ενότητα στις πράξεις μας, είναι τα μόνα μέσα που διαθέτουμε ως καταναλωτές για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε συλλογικά στην επιχειρούμενη κοινωνική οπισθοδρόμηση του κόσμου της εργασίας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ της Γ.Σ.Ε.Ε για να ενημερωνόμαστε, να επιλέγουμε, να παρεμβαίνουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 17:40