Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 14:34

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: «ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΔΕΡΜΑ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΜΟΝΟ 1500 ΕΥΡΩ!!!»

altΔέρμα αρκούδας εντοπίστηκε από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και κατασχέθηκε από τη Δασική Υπηρεσία Χαλκίδας στη Χαλκίδα.alt

Το δέρμα της άτυχης αρκούδας είχε βγει προς πώληση στις ηλεκτρονικές αγγελίες της χρυσής ευκαιρίας www.xe.gr..

(Η Αγγελία ανέφερε: «Διάφορα Αντικείμενα»: ΔΕΡΜΑ αρκούδας, 2 μ. ύψος, χνουδωτό, καφέ, με πρόσωπο, τιμή 1.500 ευρώ περισσότερα Τελ. έκδοση: 7/2/2010 | Τελ. online ενημέρωση: 29/1/2010 Περιοχή: Νομός Ευβοίας)

Την αγγελία εντόπισε υποστηρίκτρια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Σε τηλεφώνημα που ακολούθησε η ιδιοκτήτρια του δέρματος ισχυρίστηκε ότι η αρκούδα φονεύτηκε πρόσφατα από συγγενικά της πρόσωπα στη Φλώρινα και λόγω οικονομικών προβλημάτων πωλείται “το τομάρι” έναντι 1500 €.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κατήγγειλε το περιστατικό στη Γενική Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΚΑ και στη Δασική Υπηρεσία Χαλκίδας, οι οποίοι και μετά από σχετική έρευνα, προέβησαν σε κατάσχεση του δέρματος, παρουσία εισαγγελέα την προηγούμενη Παρασκευή. Η νεαρή ιδιοκτήτρια συνελήφθη προσωρινά και μετά από σχετική ανάκριση αφέθηκε ελεύθερη. Στην ανάκριση ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το δέρμα πριν από 13 χρόνια και από πλανόδιο πωλητή στην περιοχή της Φλώρινας, χωρίς να γνωρίζει ότι η πράξη της ήταν παράνομη.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές γενετικό υλικό του άτυχου ζώου, ώστε να ερευνηθεί ο χρόνος θανάτου του ζώου καθώς και να συγκριθεί το γενετικό υλικό με γενετικά δεδομένα που τηρούνται στη βάση δεδομένων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και αποτελούν το «Εθνικό Μητρώο Αρκούδας».

Να θυμίσουμε ότι ο φόνος, η εκμετάλλευση και η δημόσια έκθεση αρκούδας απαγορεύεται στη χώρα μας και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο από το 1969. Επίσης η αγοραπωλησία ειδών που τελούν υπό καθεστώς προστασίας είναι παράνομη και ενώπιον της Διεθνούς Σύμβασης CITES που έχει υπογραφεί και από την Ελλάδα για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου άγριων ειδών χλωρίδας και πανίδας, καθώς και τμημάτων τους.

Και καθώς η αρκούδα δεν έχει φυσικούς εχθρούς και απειλείται μόνο από τον άνθρωπο και τις παράνομες ενέργειές του καλούμε τους πολίτες που αντιλαμβάνονται παράνομα περιστατικά αγοραπωλησίας ζωντανών ή νεκρών άγριων ζώων να απευθύνονται στην αρμόδια Δασική Υπηρεσία ή τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στο 2310 555920.

 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Βάσω Πετρίδου, Επικοινωνία/Ευαισθητοποίηση κοινού, 2310 555920, 6937422537, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 14:45