Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 07 Μαρτίου 2010 15:45

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ» ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Οι πατριδοκάπηλοι και οι πάλι  εν δράσει. Αυτή τη φορά χτύπησαν στην Καστοριά την οποία επιχείρησαν να κρατήσουν αμόλυντη από το .. μίασμα του Αντώνη Καφετζόπουλου.

Ο γνωστός ηθοποιός και στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, που ανέβηκε στην Καστοριά για να δώσει μια θεατρική παράσταση, χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος από τη «Χρυσή Αυγή». Χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις «φιλοσκοπιανός» και «φιλότουρκος» και μιλώντας για «πολιτικές προδοσίες» η εν λόγω οργάνωση με ανακοίνωση της κάλεσε τους Καστοριανούς να μην αγοράσουν ούτε ένα εισιτήριο, γιατί θα τρίζουν τα κόκκαλα του Παύλου Μελά και του Γερμανού Καραβαγγέλη !!

Πέρα από τη θυμηδία που προκαλεί η προκήρυξη της «Χρυσής Αυγής», το νέο περιστατικό έχει προφανώς τις πολιτικές του προεκτάσεις. Οι φασιστικές προκλήσεις και τα κρούσματα αυτού του είδους έχουν γνωρίσει έξαρση τα τελευταία χρόνια.  Η ευθύνη , πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, επιμερίζεται σε όλους όσους τα υποθάλπουν  και αρέσκονται στο προσοδοφόρο “εμπόριο της σημαίας”. Πολιτικοί από τα περισσότερα κόμματα πυροδοτούν, ευκαιρίας δοθείσης, το κλίμα του εθνο-λαϊκισμού και δαιμονοποιούν κάθε αντίθετη άποψη, που καταδικάζει τις υπερβολές, την προγονοπληξία και τη μετατόπιση ευθυνών σε όλους πλην ημών των «ανάδελφων». Η συγκυρία της βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης και των σκληρών οικονομικών μέτρων προσφέρεται εξάλλου για κυνήγια μαγισσών και για πολιτική ποινικοποίηση όσων υποστηρίζουν ότι η συνεργασία και η συνύπαρξη με τους γείτονες είναι μονόδρομος.

Το θέμα έχει και μια πρόσθετη διάσταση: την αντιμετώπιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η Δυτική Μακεδονία έχει εκτεθεί αρκετές φορές διεθνώς λόγω των ακραίων αντιδράσεων και των επιθέσεων που αντιμετώπισαν άνθρωποι της τέχνης (Αγγελόπουλος, Βούλγαρης κλπ).

Αυτή η μακαρθική συμπεριφορά όμως δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των Δυτικομακεδόνων. Ας το αποδείξουμε λοιπόν στην πράξη απομονώνοντας και καταδικάζοντας όσους επιχειρούν να ξεθάψουν τα τόμαχωκ της μισαλλοδοξίας

ΠΚ Οικολόγων Πράσινων 
Δυτικής Μακεδονίας
 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Μαρτίου 2010 15:46