Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 13:55

ΧΡΩΣΤΟΥΝ 30 ΕΚ € ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

altΔύσκολες μέρες για τους Εργολήπτες Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας αφού τα συσσωρεμένα χρέη των φορέων του δημόσιου τομέα προς αυτούς ανέρχονται στα 30.000.000 ευρώ περίπου. (7.500.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ 18.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα Ε.Π.Α.Δ.Υ.Μ. και 4.500.000 ευρώ τα υπόλοιπα Χρηματοδοτικά Προγράμματα). Πρόκειται για οφειλές από έργα που έχουν εκτελεστεί και παραδοθεί εδώ και αρκετό καιρό.
Το νούμερο, για τις οικονομικές δυνατότητες των Εργοληπτών της περιφέρειάς μας (μικρές Εργοληπτικές Επιχειρήσεις), είναι πολύ μεγάλο.
Η μη πληρωμή των λογαριασμών από τους φορείς καθώς και η δραματική μείωση δημοπρατούμενων έργων έχουν οδηγήσει τους Εργολήπτες στην ανεργία και την υπερχρέωση, με αποτέλεσμα σήμερα οι περισσότεροι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ανάλογα προβλήματα με αυτά των Εργοληπτών αντιμετωπίζουν και τα επαγγέλματα που σχετίζονται μ’ αυτούς, (όπως είναι Προμηθευτές των υλικών, των μηχανημάτων κ.λ.π.) καθώς και οι Εργαζόμενοι. Κατά συνέπεια οι επιπτώσεις της μη εξόφλησης αυτών των χρεών επεκτείνονται και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους διογκώνοντας την οικονομική δυσχέρεια και το πρόβλημα ανεργίας της περιοχής μας. Σε καμία περίπτωση, δεν είναι λογικό και νόμιμο ο δημόσιος τομέας να μην εξοφλεί τα χρέη του και ταυτόχρονα να διώκει πολίτες για χρέη προς το κράτος.

Τα Δ.Σ. των Συνδέσμων Εργοληπτών της περιφέρειας με ομόφωνες αποφάσεις τους διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς ( Κυβέρνηση - Περιφέρεια –Νομαρχίες Δήμους και Κοινότητες) να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να εξοφλήσουν άμεσα και νομιμότοκα τα οφειλόμενα ποσά.

Τα Δ.Σ., των τεσσάρων Συνδέσμων της Δυτικής Μακεδονίας, στην περίπτωση που οι οφειλές δεν εξοφληθούν, προτείνουμε ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ώστε τα προβλήματα του κλάδου μας να γίνουν ευρέως γνωστά και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος

Σ.Π.Ε.Δ.Ε. ΔΥΤ. Σ.Π.Ε.Δ.Ε. Σ.Π.Ε.Δ.Ε. Σ.Π.Ε.Δ.Ε.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Σ.Π.Ε.Δ.Ε.

ΛΙΑΚΟΣ ΚΟΤΟΡΕΝΗΣ ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ

ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 14:02