Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 11:00

ΑΡΣΙΣ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

altΗ ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων διοργανώνει την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης, εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα:
«Μεθοδολογία αναγνώρισης και υποστήριξης παιδιών θυμάτων ή σε κίνδυνο εμπορίας και εκμετάλλευσης, στην Ελλάδα»

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη δικαστικών, αστυνομικών και κοινωνικών υπηρεσιών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν σε ένα ειδικό εγχειρίδιο, που έχει ενσωματώσει τα πιο πρόσφατα επιμορφωτικά εργαλεία κατά της εμπορίας, της παράνομης διακίνησης και της εκμετάλλευσης παιδιών, που αναπτύχθηκαν από ευρωπαϊκούς φορείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη καταπολέμηση του φαινομένου.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι ακόλουθοι:
Η διερεύνηση των γνώσεων των επαγγελματιών σχετικά με το φαινόμενο της εμπορίας, της παράνομης διακίνησης και της εκμετάλλευσης παιδιών, παράλληλα, με τις επιμέρους διαστάσεις του φαινομένου (στάδια ανάπτυξης, τρόποι προσέγγισης και στρατολόγησης, μορφές εκμετάλλευσης κ.α.).
Η προώθηση μιας πολυδιάστατης προσέγγισης και η δημιουργία πρότυπων μορφών συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων φορέων.
Η παρουσίαση δυναμικών τρόπων αναγνώρισης και υποστήριξης των θυμάτων με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας.
Η εκπαιδευτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος AGIRE - Αυστρία, Ελλάδα, Ιταλία και Ρουμανία: Δρώντας για την ενδυνάμωση των ιδιωτικών - δημόσιων συνεργασιών στο πεδίο της αναγνώρισης και υποστήριξης παιδιών θυμάτων και σε κίνδυνο εμπορίας στην Ευρώπη.
Για περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σεμινάριο, για τις δράσεις της ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ή τους τρόπους υποστήριξης του έργου της, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο της ΑΡΣΙΣ, οδός Αμύντα 4, στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 11:57