Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 13:54

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΪΟΥ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

altΒιώνουμε μία απίστευτη οικονομική κρίση η οποία καλλιεργεί την ανασφάλεια, την απογοήτευση και την αβεβαιότητα. Βιώνουμε, χρόνια πολλά τώρα, την αδιαφορία της Πολιτείας για την περιοχή η οποία οδηγείται στην εγκατάλειψη και τον μαρασμό της. Βιώνουμε κάθε μέρα το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε το ιστορικό και περήφανο Βόιο.

Ένα Βόιο το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης. Ένα Βόιο το οποίο γνώρισε δόξες μεγάλες κατά το παρελθόν και συνεχίζει να αγωνίζεται, χωρίς στηρίγματα, μόνο του στο παρόν, διεκδικώντας με αξιοπρέπεια τη δική του θέση στο μέλλον. Ένα Βόιο όπου οι άνθρωποί του είναι η δύναμή του και το παρελθόν του ο κινητήριος μοχλός για να γράψει και πάλι λαμπρές σελίδες στην ιστορική του διαδρομή.

Η νέα μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση δίνει τη δυνατότητα να παλέψουμε όλοι μαζί για ένα ενωμένο Βόιο το οποίο δεν θα επαιτεί, αλλά θα απαιτεί. Δεν θα παρακαλάει αλλά θα διεκδικεί, δεν θα είναι ουραγός αλλά πρωτοπόρος στις εξελίξεις. Ένα Βόιο το οποίο θα ανδρώσει το παράστημά του δείχνοντας τη δύναμή του προς πάσα κατεύθυνση. Ένα τέτοιο Βόιο μας πρέπει και αυτό θα παλέψουμε να φτιάξουμε για μας και τα παιδιά μας.

Κι αν κάποιοι από μέσα τους κρυφογελούν, κι αν κάποιοι από μέσα τους δυσπιστούν ήρθε η ώρα να τους αποδείξουμε πως τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο φτάνει να το πιστέψουμε και να εργαστούμε σκληρά για να το πετύχουμε.

Τόσο οι πατεράδες μας, όσο και οι παππούδες μας δούλεψαν σκληρά για να φτιάξουν ότι εμείς κληρονομήσαμε. Έφτιαξαν αρχοντικά απαράμιλλης τέχνης και φήμης, έφτιαξαν ξακουστά γεφύρια, ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη και μεγαλούργησαν κερδίζοντας τον σεβασμό και την αναγνώριση από όλους. Όπως τα κατάφεραν λοιπόν εκείνοι έτσι θα τα καταφέρουμε κι εμείς. Με μέθοδο, σωστό προγραμματισμό, πείσμα και προσήλωση στο στόχο θα κάνουμε ξανά το Βόιο να ανθίσει όπως ανθίζουν τα λουλούδια την άνοιξη.

Όμως για να γίνουν όλα αυτά, μία και μόνο προϋπόθεση υπάρχει: να αγωνιστούμε όλοι μαζί, με δύναμη και πείσμα, με αρχές και αξίες, μα πάνω από όλα ενωμένοι για το κοινό καλό και για το μέλλον των παιδιών μας. Αν κάτι αξίζει σε αυτή τη ζωή είναι τα ίδια τα παιδιά και πιστέψτε με αξίζει να παλέψουμε για αυτά.

Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα εδώ για να διακηρύξουμε το όραμά μας και να δεσμευτούμε πως αυτό το όραμα θα κάνουμε πράξη, όταν με τη δική σας ψήφο θα αναλάβουμε την ευθύνη αυτού του τόπου. Εσείς είστε αυτοί που κρατάτε την τύχη του Βοΐου στα χέρια σας, εσείς είστε αυτοί που με τη ψήφο σας θα δώσετε νέα πνοή σε αυτό τον τόπο, και είστε εσείς αυτοί που θα κρίνετε στο τέλος της θητείας μας τα λόγια και τα έργα μας. Αντλούμε δύναμη από εσάς και στηριζόμαστε σε εσάς για να κάνουμε πράξη το όραμά μας.
Ένα όραμα το οποίο έπειτα από προσεκτικό σχεδιασμό και πολύ δουλειά παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται πρόγραμμα δράσεων και έργων τα οποία θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της περιοχής και θα δώσουν πραγματική ανάσα σε όλους τους Βοΐότες ξαναφέρνοντας το χαμόγελο στα χείλη τους. Κάποιοι, βέβαια, είτε καλοπροαίρετα, είτε κακοπροαίρετα θα αναρωτηθούν πως μπορεί ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα να εφαρμοστεί όταν η χώρα μας περνάει τη χειρότερη οικονομική κρίση της μεταπολίτευσης; Απαντούμε τόσο στους καλοπροαίρετους όσο και στους κακοπροαίρετους ότι το πρόγραμμά μας βασίζεται στην ορθολογική διαχείριση των πόρων και κυρίως στην ανάπτυξη την οποία μπορούμε να πετύχουμε μέσα από στοχευμένες δράσεις. Δεν θα ανακαλύψουμε εμείς τον τροχό, ούτε και την πυρίτιδα αλλά θα κάνουμε αυτό που λέει η απλή λογική και που μέχρι τώρα, σχεδόν όλοι οι προηγούμενοι, εγκλωβισμένοι σε μία διαχειριστική και δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία, δεν έκαναν όλα αυτά τα χρόνια καταδικάζοντας τον τόπο στο μαρασμό και την οπισθοδρόμηση.
 

Το πρόγραμμά μας είναι έντονα αναπτυξιακό γιατί αυτό απαιτούν οι καιροί αλλά και έντονα κοινωνικό γιατί δίνει σημασία στον άνθρωπο, τον στηρίζει στις δύσκολες αυτές στιγμές και του δίνει ελπίδα. Αξιοποιούμε σχεδόν όλες τις δυνατότητες που μας προσφέρει αυτός ο τόπος γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητα ζωής όλων μας. Καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν είναι ευχολόγιο, ούτε λόγια του αέρα, ούτε ασκήσεις στο χαρτί, αλλά ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, κοστολογημένο και πραγματοποιήσιμο. Και αν κάποιος από τους συνυποψηφίους μας αμφιβάλλει γι΄αυτό θα ήταν ευχαρίστησή δική μου αλλά και των συνεργατών μου να τους εξηγήσουμε με απλά λόγια πως θα καταφέρουμε αυτό που και οι ίδιοι ακόμα δεν κατάφεραν να συλλάβουν. Και αν συνεχίσουν να δυσπιστούν θα τους καλέσουμε και θα τους παρακαλέσουμε να κάνουν τις παρατηρήσεις τους για να γίνει ακόμη καλύτερο για το καλό του Βοΐου και μόνο. Κι αν αρνηθούν ακόμη κι αυτό να κάνουν, θα τους παρακαλέσουμε να μας μιλήσουν για το δικό τους πρόγραμμα, αν έχουν, και να μας πουν με πιο τρόπο θα το υλοποιήσουν, πότε και πόσο θα κοστίσει. Γιατί ένα είναι βέβαιο φίλες και φίλοι μου, ότι εμείς έχουμε πρόγραμμα, υλοποιήσιμο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο. Και όλα αυτά διότι είμαστε αρκετά μεγάλοι και σοβαροί για να παίζουμε προεκλογικά αλιεύοντας ψήφους σε θολά νερά παρουσιάζοντας εκθέσεις ιδεών για πρόγραμμα.

Έξι είναι οι άξονες του προγράμματος μας:
  1. Η Αγροτική Οικονομία,
  2. Ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός
  3. Η Επιχειρηματικότητα και η Ανάπτυξη
  4. Η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των Βοΐοτών
  5. Η Παιδεία και η Εκπαίδευση και τέλος,
  6. Τα Μεγάλα Έργα τα οποία θα δώσουν πνοή στην περιοχή.
 
Συνδημότες και συνδημότισσες,

Το πρόγραμμά μας θα ολοκληρωθεί και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, τους επίσημους φορείς, τους θεσμικούς εταίρους και τους οργανωμένους συλλόγους. Επιθυμούμε την κινητοποίηση και την εγρήγορση όλης της κοινωνίας. Ζητάμε τη συμπόρευση και τον αγώνα όλων των δημιουργικών δυνάμεων του Δήμου μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Βρισκόμαστε στην καρδιά του προεκλογικού αγώνα και γνωρίζετε καλά ότι δίνουμε μια τιτάνια μάχη απέναντι σε πολλά συμφέροντα που έχουν απομυζήσει τον τόπο τα τελευταία χρόνια.

Σας ζητώ στην κρίσιμη αυτή στιγμή, που φυσούν δυνατά οι άνεμοι της αλλαγής σε όλη τη χώρα, να ορθοτομήσετε με ευθυκρισία τις περιστάσεις, να εκτιμήσετε τις ανάγκες των καιρών και να ζυγίσετε καλά τα υπέρ και τα κατά για το μέλλον του Βοΐου.

Να κλείσετε τα αυτιά σας στις σειρήνες και τους αποικιοκράτες που σας εκμαυλίζουν με «χάντρες και καθρεφτάκια» και να επιλέξετε την πραγματική πολιτική, την έντιμη και συνεπή στάση, τους ανθρώπους του μέλλοντος, που σέβονται την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες σας και που έρχονται να καταθέσουν το ήθος και τον δυναμισμό τους!  

Σας καλώ να μας δώσετε την ευκαιρία να προσφέρουμε όλες τις δημιουργικές μας δυνάμεις στον τόπο και να δώσουμε νέα πορεία στο Βόιο και νέα ζωή στους κατοίκους της!

Τώρα είναι η ώρα της αλλαγής!

Γυρίζουμε σελίδα στο Βόιο!

Εμπιστευόμαστε την ελπίδα και το ήθος!

Μαζί χτίζουμε το ισχυρό Βόιο! Μαζί δημιουργούμε μια νέα κοινωνική συμμαχία με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Δήμου μας, πέρα από τις κομματικές περιχαρακώσεις, με όσους μας ενώνουν οι αξίες και οι αρχές μας για λειτουργία με διαφάνεια, εντιμότητα και αξιοπιστία και για δράση με δημιουργικότητα, σχέδιο και όραμα. Για να ενώσουμε τη φρεσκάδα των ιδεών μας και το πάθος μας για το μέλλον για να δημιουργήσουμε μαζί τον ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ ΒΟΙΟΥ!

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Μετά την παρουσίαση των βασικών σημείων του προγράμματός μας θα ήθελα να σας πω ότι είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη σημερινή μορφή του Συνδυασμού μας, γιατί είναι ένας Συνδυασμός ΝΙΚΗΣ, πολυσυλλεκτικός και πολυκομματικός. Στελεχώνεται από πρόσωπα αξιόλογα, σημαντικά, που έρχονται να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια και οράματα. Είναι πρόσωπα καταξιωμένα στον επαγγελματικό και κοινωνικό τους χώρο, με πολλά προσόντα και πλούσια κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Το ψηφοδέλτιό μας κοσμούν με την παρουσία του πολλές δραστήριες και δυναμικές γυναίκες, αντάξιες των αντρών συνυποψηφίων τους. Είμαστε μια σφιχτοδεμένη ομάδα που με όπλα τη διάθεση, τη γνώση και την εμπειρία μας μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ πολύ…
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 13:58