Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 12:21

ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ: ΝΤΡΟΠΗ!!!

Φίλες και φίλοι,

Συμπληρώθηκαν περίπου δύο μήνες από την ημέρα που «κλάπηκαν» οι πομποί αναμετάδοσης των τηλεοπτικών καναλιών με αποτέλεσμα να βυθιστούμε στο απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά στην ενημέρωση από τα Μ.Μ.Ε ( Πανελλαδικά και τοπικά).

Η αντίδραση μας τότε ως Κίνηση Ενεργών Πολιτών ήταν άμεση με στόχο να γίνει η αντικατάσταση τους άμεσα. Δυστυχώς ο Δήμαρχος Ελλησπόντου- ο «κατ΄ανάγκην διερχόμενος» από το χωριό μας Κ. Σανίδης αντιμετώπισε το πρόβλημα που προέκυψε και συνεχίζετε μέχρι και σήμερα με μεγάλη ελαφρότητα. Στοιχείο που τον προσδιορίζει και στην θεσμική του λειτουργία.

Είναι ντροπή το 2010 μια κοινωνία ολόκληρη να ζει τον δικό της Μεσαίωνα, να ζει στο απόλυτο σκοτάδι της ενημέρωσης και να βιώνει την απόλυτη ξεφτίλα της. Το περιστατικό της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2010, όπου εκλάπησαν οι πομποί αναμετάδοσης των τηλεοπτικών σταθμών από το χωριό, καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι ανευθυνουπεύθυνοι την καθημερινότητα των πολιτών. Ακόμη αναδεικνύει και την παθογένεια της τοπικής κοινωνίας που αποτυπώνεται μέσα από την ανοχή, αδιαφορία, απάθεια, αδράνεια και σε ορισμένες περιπτώσεις τον καιροσκοπισμό.

Φίλες και Φίλοι

Οι δικαιολογίες τότε ήταν, ότι δεν έχουμε λεφτά, πρέπει να συνεδριάσει η Δημαρχιακή Επιτροπή και να εγκρίνει το κονδύλιο και….. Σήμερα δύο μήνες μετά και με δεδομένο ότι έχουν τοποθετηθεί μόνον τρεις αναμεταδότες!!! σε σύνολο δώδεκα τι απαντά ο Δήμαρχος για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση; Τι λένε τα παπαγαλάκια του;

 
Φίλες και φίλοι,

Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στα όσα συμβαίνουν και έχουν να κάνουν με την εικόνα του χωριού μας, τη στιγμή μάλιστα που η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής ολοένα και αυξάνεται. Από ένα απέραντο σκουπιδαριό που είχαμε καταντήσει, περάσαμε στο ξεπούλημα της εξορυγμένης πέτρας σε ιδιώτη, πετάξαμε στον κάλαθο των αχρήστων την μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας της τηλεθέρμανσης του χωριού που εκπόνησε η ΑΝΚΟ και παραχώρησε στον Δήμο μας. Ακόμη, δεν στηρίχθηκε από την Δημοτική Αρχή η υλοποίηση μίας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον Νομό τα τελευταία χρόνια που αφορά στην δημιουργία και την λειτουργία του θερμοκηπιακού Πάρκου Δρεπάνου και φθάσαμε στο σήμερα.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής οφείλουν να ζητήσουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χωριό μας ελέω και της αδιαφορίας τους που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Φίλες και Φίλοι

Όταν δώδεκα χρόνια λειτουργίας του Καποδίστρια η κοινωνία των Πολιτών σε επίπεδο Δήμου Ελλησπόντου δεν έχει κατορθώσει να αποκτήσει Δημοτική συνείδηση με βάση το ΟΛΟΝ του Δήμου, τότε δεν μένει παρά να ανοίξουμε τον διάλογο – με την ευκαιρία και της νέας μεταρρύθμισης με το σχέδιο Καλλικράτης – για το μέλλον του τόπου μας. Οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις και δυναμικές που απαιτεί η σημερινή πραγματικότητα.

ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΡΗΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ. ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
 
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 12:24