Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 14:37

ΕMPOWER: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Στο Glaubitz της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου EmPower που αφορά στην Ενίσχυση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων για δικτύωση προκειμένου να αξιοποιήσουν έξυπνες ενεργειακές λύσεις και νέες αγορές.

Στο έργο, το οποίο ενισχύεται από το πρόγραμμα Intelligent Energy της Ε.Ε., συμμετέχουν 12 φορείς από 4 Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα από την Γερμανία (Saxony), την Ισπανία (Aragon), την Εσθονία (Tartu) και την Ελλάδα (Δυτική Μακεδονία) και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013.

Συγκεκριμένα, οι εταίροι του έργου είναι:
§ ZTS – Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης της περιοχής Riesa-Grossenhain (Γερμανία). – Συντονιστής Εταίρος

§ Aufbauwerk – Εταιρεία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Λειψίας (Γερμανία).

§ HHL – Σχολή Management της Λειψίας (Γερμανία).
§ AREX – Περιφέρεια της Αραγονίας (Ισπανία).

§ ITA – Τεχνολογικό Κέντρο της Αραγονίας (Ισπανία).

§ CIRCE – Ερευνητικό Κέντρο Ενεργειακών Πηγών και Κατανάλωσης (Ισπανία).

§ Tartu - Δήμος του Tartu (Εσθονία).

§ TSP - Επιστημονικό Πάρκο του Tartu (Εσθονία).

§ TC – Πανεπιστήμιο του Ταλίν (Εσθονία).

§ ΠΔΜ - Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα).

§ ΚΤΕ – Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα).

§ ΑΝΚΟ – Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα).

Το EmPower στοχεύει στη διάδοση «ευφυών» ενεργειακών τεχνολογιών, των οποίων οι δυνατότητες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες λόγω της έλλειψης εμπειρίας ή τεχνικών γνώσεων μεταξύ των σχεδιαστών ενεργειακών εγκαταστάσεων, ιδίως σε περιοχές όπου η τοπική προσφορά και η ζήτηση είναι ισχυρή, αλλά και ευρύτερα σε όλη την ΕΕ.

Εταιρείες κατασκευής εξοπλισμού, αρχιτέκτονες, εγκαταστάτες και άλλοι θα υποστηριχθούν να αξιοποιήσουν ευφυείς ενεργειακές λύσεις και να μεταφέρουν τα οφέλη στους πελάτες τους, ενεργοποιώντας έναν κύκλο οικονομικής και τεχνολογικής εξέλιξης που έχει ήδη εξεταστεί σε ορισμένες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ορισμένες περιφέρειες εταίροι του Empower είναι τεχνολογικοί «ηγέτες», ενώ άλλες αποτελούν αξιόλογες υφιστάμενες ή δυνητικές αγορές για τέτοιες λύσεις.

Στις δράσεις του EmPower συμπεριλαμβάνεται η εκπαίδευση εγκαταστατών ή και τεχνικών συντήρησης, καθώς και άλλων βασικών φορέων παροχής υπηρεσιών, π.χ. αρχιτεκτόνων, ειδικά όταν αυτοί σχεδιάζουν και συμβουλεύουν τους τελικούς χρήστες σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου ενεργειακού εξοπλισμού.

Το έργο στοχεύει επίσης στην διάδοση των ευφυών ενεργειακών λύσεων στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις των περιοχών των εταίρων, στη δικτύωση μεταξύ τους και στην τόνωση της ζήτησης των πελατών. Τέλος, το EmPower θα προσπαθήσει να ενισχύσει τη μεταφορά των τοπικών επιχειρηματικών καινοτομιών και τεχνολογιών μεταξύ των περιφερειών των εταίρων του προγράμματος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 14:38