Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:35

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ Δ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Τη Μαυροπηγή επισκέφθηκε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης συνοδεύοντας τους τρεις καθηγητές του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Τσάπανο, καθηγητή σεισμολογίας, Κων/νο Βουβούρη, καθηγητή υδρογεωλογίας και Αλέξανδρο Χατζηπέτρο, λέκτορα τεκτονικής, προκειμένου να εξετάσουν επιτόπου την εξέλιξη του φαινομένου της ρηγμάτωσης.

Στόχος της επίσκεψης ήταν μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης, προκειμένου στη συνέχεια να ανατεθεί με επείγουσα διαδικασία στην επιστημονική ομάδα μέσω προγραμματικής σύμβασης, η εκπόνηση μελέτης που θα διαλευκάνει τα αίτια του φαινομένου και τις επιπτώσεις της εξέλιξής του.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης «εμείς ως πολιτεία απευθυνόμαστε πρώτα στα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα ζητώντας επιστημονική συνδρομή, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο και μεταξύ άλλων το ΙΓΜΕ που πρόσφατα εξέδωσε πόρισμα, στο οποίο φάνηκε καθησυχαστικό. Ο δήμος Πτολεμαϊδας θέλησε χωρίς σε καμία περίπτωση να αμφισβητεί το πόρισμα του ΙΓΜΕ να έχει και μια δεύτερη γνώμη από το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, με το οποίο έχουμε και στο παρελθόν συνεργαστεί και ζητήσαμε τη συμβουλή του σε διάφορα θέματα, όπως στην περίπτωση των Αγ. Αναργύρων, προκειμένου να μας ενημερώσει για την πορεία του φαινομένου».

Οι καθηγητές του τμήματος με τη σειρά τους δήλωσαν πως πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία που θα αργήσει να δώσει αποτελέσματα, ενημέρωσαν, όμως, το δήμαρχο Πτολεμαϊδας ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση οργάνων παρακολούθησης για την εκτίμηση του φαινομένου.

Το θέμα της σύναψης προγραμματικής σύμβασης θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ψηφιστεί και να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία από πλευράς ΑΠΘ.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιούμαρης με τους καθηγητές επισκέφθηκαν το κοινοτικό κατάστημα, όπου συναντήθηκαν με τους κατοίκους, εξηγώντας το σκοπό της επίσκεψης και ζητώντας τη συνεργασία, αφού κάποια από τα όργανα παρακολούθησης θα τοποθετηθούν και εντός των κατοικιών.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:38